Előző 212. Világbajnoki mérkőzés Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Svájc

Időpont: 1938.06.12. Helyszín: Lille, Stade Victor Boucquey
Vezette: Barlassina, Olasz Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Sárosi (Stefancsics) György dr. /43 , Zsengellér Gyula /90

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A svájci csapat némi hátránnyal kezdett, mert nehezebb ellenféllel került szembe az első fordulóban. A német csapattal játszottak. Döntetlent (1-1, ennyi maradt a hosszabbítás után is) értek el és a találkozót meg kellett ismételni (ezen 4-2-re nyertek).


Az ellenfél minden előzmény ellenére keményen tartotta magát és remekül állt ellen a magyar támadásoknak. Az első félidőnek már majdnem vége volt, amikor egy Zsengellér  lövésbe Sárosi  belefejelt és így a labda a kapust becsapva a hálóban landolt.
A szünet után továbbra is meddő fölényben játszottunk. Sehogyan sem sikerült újabb gól elérnünk. Már le is telt a kilencven perc. A bíró azonban nem jelezte a mérkőzés végét, így hát Zsengellér  a 16-osról megeresztett egy búcsú lövést, ami a kapufáról bevágódott a kapuba. Most tényleg vége volt a találkozónak. Kiderült, hogy a játékvezető elnézte az óráját. A találat természetesen érvényben maradt, de hiába született ténylegesen a 91. pecben a 90.-re lett könyvelve.


Túl jutottunk egy nehéz akadályon. De aggasztó volt, hogy csatáraink az egész találkozó alatt meglévő fölényünket nem tudták gólokra váltani. (Talán igazuk volt a keretet kritizálóknak és hiányzott Cseh II .?)


A találkozó előtti napon földrengés volt a városban. Szerencsére senki sem sérült meg. 
 
Előzmények
Válassz a listából