Előző 211. Világbajnoki nyolcaddöntő (3. VB Franciaország) Következő

Magyarország
  6:0  
(4:0)
Holland-India

Időpont: 1938.06.05. Helyszín: Reims, Stade Vélodrome Municipal
Vezette: Conrie, Francia Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Kohut (Kohaut) Vilmos /13 , Toldi (Tunigold) Géza /16 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /25 , Zsengellér Gyula /30 , Zsengellér Gyula /79 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /89

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Amikor az előző találkozón aratott győzelem után biztossá vált kijutásunk a világbajnokságra megkezdődött az utazó keret véglegesítése. Természetesen a viták most sem maradtak el. Elsősorban Cseh II . kihagyását kifogásolta a közvélemény. A kapitány nem indokolta meg döntését, de arról lehetett hallani, hogy a játékos életmódja volt az oka a mellőzésének. Lehet, hogy így volt, de két dolog biztos. A keret kihírdetése utáni bajnoki fordulóban Cseh II.  remekül játszott és négy gólt lőtt. Valamint az is így utólag, hogy Dietz Károly dr . később se nagyon számított rá, csupán kétszer tette a csapatba.
Az utazás során voltak kellemetlenségek. A nemzetközi gyors egy órás késéssel érkezett Münchenbe, ezért Reims felé nem érték el a csatlakozást. A reimsi polgármester intézte el a vasútnál, hogy a menetrendtől eltérően állítsák meg a vonatot és a csapat így tovább utazhatott.
A magyarok, emlékezve a korábbi "egyiptomi csapásra" a legerősebb összeállításban játszottak, hiszen jóformán semmit sem tudtak az ellenfélről. Ezúttal azonban az óvatosság túlzottnak bizonyult: az ellenfél nem képviselt nagy játékerőt.


A mérkőzésen az első félidőben még folyt valami játék féle, amíg meggyőződött róla csapatunk, hogy ellenfelünk nincs velünk egy súlycsoportban. Amikor már a válogatott bebiztosította a győzelmét, a továbbiakban csak arra ügyelt, hogy sérülések ne legyenek. Inkább elkerülték a közelharcot és nyugodtan, kényelmesen labdázgattak. 
 
Előzmények
Válassz a listából