Előző 210. Világbajnoki selejtező (3. VB Franciaország) Következő

Magyarország
  11:1  
(7:0)
Görögország

Időpont: 1938.03.25. Helyszín: Budapest, Hungária út Térkép
Vezette: Xifando, Román Nézőszám: 14000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Zsengellér Gyula /15 , Titkos (Titschka) Pál /18 , Zsengellér Gyula /23 , Zsengellér Gyula /25 , Vincze Jenő /30 , Nemes (Nehadoma) József /37 , Nemes (Nehadoma) József /41 , Nemes (Nehadoma) József /51 , Zsengellér Gyula /67 , Titkos (Titschka) Pál /82 , Zsengellér Gyula /85 , Makrisz/90

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A FIFA döntése szerínt előszőr Görögországnak és Palesztínának kellett oda-vissza alapon megmérkőznie és mi a győztessel vívtunk csatát a döntőbe jutásért. A görögök lettek az ellenfeleink, hiszen 3-1, 1-0 arányban legyőzték Palesztínát. Februárban az MLSZ felajánlotta a görög szövetségnek, hogy döntsön egyetlen mérkőzés a kijutásról és az legyen Budapesten. Az ajánlatot elfogadták.
A találkozóra zuhogó esőben került sor.


Negyedóra udvarias ismerkedés után neki lódult a magyar csapat és úgy zuhogtak a gólok, mint az eső. Már az első félidőben tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés, hiszen hétszer került a vendégek hálójába a labda. A második félidőben ezekután érthetően nem volt akkora hajtás. Csak négy gólt rúgtunk.
Az utolsó perc végén, amikor a játékvezető már a szájába vette a sípot megszületett a görögök becsületgólja is.


Bemutatkoztunk a görögöknek! A VB selejtezőn kiütéssel győztünk. Készülődhettünk a nagy tornára. Meg is kezdődtek a viták a játékos keretről. Annál is inkább, mert nem is titkolt álmunk a világbajnoki cím megszerzése volt. 
 
Előzmények
Válassz a listából