Előző 827. Európa bajnoki selejtező Következő

Magyarország
  1:2  
(1:1)
Görögország

Időpont: 2007.11.21. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Styles, angol Nézőszám: 32300
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Buzsáky Ákos /8 , Vanczák Vilmos /22 , Baszinasz/56

Cserék: Halikas -> Nikopolidis /45 , Ciolis -> Samaras /45 , Hajnal Tamás  -> Filkor Attila  /76 , Halmosi Péter  -> Feczesin Róbert  /81 , Gekas -> Amatinidis /82 , Tőzsér Dániel  -> Leandro de Almeida  /85

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az előző selejtezőn a szövetségi kapitány szerint sem játszott jól a csapat. Kifejtette, hogy bár nagyon sok helyzetünk volt, de győzelmet nem érdemeltünk volna, mert kevesebbet nyújtottunk, mint amit tudunk. Ennek a mérkőzésnek, bár a továbbjutásunk már régen elszállt, mégis nagy jelentősége van, mert meghatározhatja, hogy a világbajnoki selejtezők sorsolásakor melyik kalapba kerülünk.

Nagyon sokan akarták látni a mérkőzést és ehhez az olcsó jegyárakon (már 1500 forintért is lehetett belépőt kapni) kívül kétségtelenül hozzájárult az is, hogy a válogatott a közelmúltban ígéretesen szerepelt. Ebbe nem nagyon rondított bele az előző mérkőzésen Moldovától elszenvedett vereség sem.

A görög csapat az Európa-bajnoki címvédő és az utóbbi két találkozásunkkor vereséggel kellett elhagynunk a gyepet. Szóval nem akármilyen ellenfél. Válogatottunkból Gera sárgalapos eltiltása miatt hiányzik.

A mérkőzés kezdetekor rögtön látszott, hogy csapatunk bátran néz szembe a nagynevű ellenféllel. Alig halt el a kezdő sípszó, máris Priskin került helyzetbe. Éles szögből célozta meg a kaput. A labda kipattant az egyik védőről, de ismét Priskin elé került. Lövését a görög kapus vetődve hárította, de az esetnél sérülést szenvedett.

Ezután a görögök igyekeztek felpörgetni a támadásaikat. Kiegyenlítetté vált a játék, de a nyolcadik percben máris látszott, hogy melyik csapat a veszélyesebb. Buzsáky tört be a vendégek tizenhatosára. Tizennégy méterről lövésre szánta el magát. A labda megpattant egy védő lábán és a háló jobb oldalába csapódott. (1-0)

A gól után mezőnyfölénybe került a görög válogatott, de egyáltalán nem fenyegették a kapunkat. (A taktika része volt, hogy az erősebb görögök ellen tartalékoljunk.) Huszonkettedik perc és újabb magyar gól, de ezúttal a magyar kapuban. Kacuranisz Gekaszt kereste kapu elé ívelt labdájával. Vanczák megelőzte a csatárt, de csúsztatott fejese a meglepett Fülöp mellett a kapuba gurult. (1-1)

Nagyon belendültek a görögök. Erősen támadtak és bátran lőttek. Mi sem vonultunk azonban háttérbe, nekünk is voltak helyzeteink. A vendégek legnagyobb lehetősége talán a harmincnyolcadik percben leadott, huszonöt méteres Pacacoglu bomba volt, ami csak néhány centivel kerülte el a bal felsőt. Előttünk pedig a hosszabbításban kínálkozott nagy lehetőség. Nem tudjuk meg, hogy mi lett volna a támadás vége, mert a játékvezető (vagy partjelzője) Buzsáky remekütemű kiugratásánál a középen induló Priskint (vagy a baloldalon szintén kilépő Halmosit) lesen látta... rosszul.

A második félidőt megint csak nagy lendülettel kezdtük. Már a második percben, egy bedobást Buzsáky oxival tett tovább és bár Ő elcsúszott, de Hajnalnak így is jó lett a labda. Lövését nagy bravúrral kiütötte a görögök frissen beállt kapusa. A kipattanóból Halmosi próbálkozott, de a kapu mellé lőtt. A következő percekben is nagy akarással és bátran játszott a csapat. A görögök alig találkoztak a labdával. Ilyen pillanat volt, amikor az ötvenhatodik percben Gekasz tört kapura. Elhúzta a labdát Vaskó mellett, majd az elévetődő Fülöpben elesett. Látványosan feldobta magát, de a büntetőt nem nagyon lehetett vitatni. A labdát Baszinasz vágta a háló bal sarkába. (1-2)

Ezután is támadó játékot folytattunk és helyzetünk is akadt bőven. Öt perccel a gól után Tőzsér szabadrúgást végzett el a jobb oldalról. Labdáját Vanczák öt méterről csúsztatta éppen csak a léc fölé. A hatvannyolcadik percben Priskin szólózott, húsz méterre a görög kaputól. Szerelték, de a labda éppen Hajnal elé került, aki nem sokat teketóriázott, hanem lőtt. Bombája centikkel a bal sarok mellett hagyta el a játékteret.

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt Hajnal végzett el szabadrúgást. Labdáját Vaskó hat méterről fejelte kapura, de Nikopolidisz elcsípte. Már csak tíz perc volt vissza, amikor újabb helyzetet alakítottunk ki. Tőzsér beadására a görög kapus rosszul mozdult ki, így Vaskó fejelhetett, de a labda a kapu bal oldala mellé ment. Egészen a végéig hajtott a válogatott, de az eredmény már nem változott.

Számunkra véget értek a selejtező küzdelmei. Ennyire gyengén még soha nem zártunk selejtező csoportot. Most a hatodik helyen végeztünk, ezt megelőzően a negyedik hely volt a legrosszabb és olyan sem volt még, hogy az első és közöttünk 19 pont lett volna a különbség. Most az első helyezett görögök és köztünk ennyi van.

Mindezek ellenére is azt kell mondani, hogy hosszú idő óta ez a legígéretesebb válogatott. 
 
Előzmények
Válassz a listából