Előző 828. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  1:1  
(0:0)
Szlovákia

Időpont: 2008.02.06. Helyszín: Limassol, Tsirion-stadion Térkép
Vezette: Trattu, ciprusi Nézőszám: 100
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Gera Zoltán /54 , Sesták/64

Cserék: Hajnal Tamás  -> Dzsudzsák Balázs  /45 , Senecky -> Mucha /45 , Cisovsky -> Krajcik /45 , Huszti Szabolcs  -> Halmosi Péter  /56 , Hamsik -> Sapara /58 , Strba -> Borbély /58 , Durica -> Vascak /67 , Buzsáky Ákos  -> Priskin Tamás  /75 , Holosko -> Halenar /76 , Vass Ádám  -> Tőzsér Dániel  /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ebben az évben elmaradt a ciprusi négyes torna. Az év első mérkőzésére mégis Cipruson került sor. A továbbiakban azonban itthon játssza a csapat a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre a felkészülési mérkőzéseit.

Most - a kapusokon kívül - csak idegenlégiósok a keret tagjai, mert nálunk még nem kezdődött el a bajnokság. Némiképp az ellenfél is hasonlóan állította össze a keretét.  A csapatban a legnagyobb gondot a csatár poszt jelenti, mert Feczesin sérült és így gyakorlatilag csak Priskin jöhet szóba.

Eddig négy alkalommal találkoztunk a szlovákokkal, de gólt még nem rúgtunk nekik. Az első alkalommal 1999-ben 0-0-ás döntetlent játszottunk, a következő két alkalommal pedig vereséget szenvedtünk.

Legalább öt perc úgy telt el a mérkőzés kezdetén, mintha még nem is tartana a találkozó. Azután már lehetett sejteni, hogy labdarúgás folyik a pályán, de esemény a huszadik percig nem történt. Ekkor kétszer is a szlovák kapu közelébe kerültünk. Huszti jobboldali, kapura lőtt szabadrúgása után, amit a kapus csak kiütni tudott, Gera lövése talált el egy védőt. A szögletet Huszti küldte középre és Juhász fejelte mellé. A szlovákok sem erőltették meg magukat. A negyvenedik percben jutottak el a kapura lövésig. Cisovsky szerzett labdát Buzsákytól, majd huszonötről lőtt. A lövés kellemetlen volt, mert éppen felpattant Fülöp előtt, de gondot nem okozott.

Jellemző az első félidőre, hogy a játékvezető nem csak nem hosszabbított, de mintegy tíz másodperccel a játékidő letelte előtt sípolt.

Élénkebben kezdtük a második játékrészt (ez mondjuk nem volt nehéz...). Az első veszélyt a szlovákok alakították ki – igaz, kis segítséggel. Vanczák felszabadító fejese sikerült pontatlanra és így Mintál az elé kerülő labdát húsz méterről kapura lőhette. Szerencsére rosszul célzott és a játékszer a kapu fölött hagyta el a játékteret. Több támadást is vezettünk és négy perccel a kezdés után már gólhelyzetünk is volt. Buzsáky szögletét Juhász terelte a kapu felé, de a védők a gólvonalról mentettek. Négy perc múlva Huszti ívelt be egy szabadrúgást és a védőkről kipattanó labdát is ő küldte tizenkét méterről kapura, de ismét a védőket találta el.

Még nem egészen tíz perce játszottak a csapatok, amikor Huszti végzett el szögletrúgást, a jobb oldalról. Geráról megfeledkeztek északi szomszédaink. Pontosan érkezett a labdára a rövid saroknál és négy méterről fejelt a kapuba. (1-0)

Az iram nagyobb mint az első félidőben, valamennyire fölényben is játszunk, támadásunk is több van. A gólunk után tíz perccel mégis egyenlítettek a szlovákok. A jobb oldalon előre törő Sestak tökéletes, az egész magyar védelmen átsuhanó, lapos labdát kapott Saparától. A szlovák játékos még Fülöp mellett is elgurított, majd éles szögből helyezett a kapuba. (1-1)

Hat perccel a gól után még tartott a szlovákok lendülete. A támadás végén tizennyolc méterről Sestak váratlan lövését Fülöp csak második kísérletre tudta elfogni. A mérkőzés hátralévő perceiben még próbálkoztunk néhány támadással, lövéssel. A legnagyobb veszélyt egy kissé elhibázott baloldali beadás jelentette. Szélesi nem találta igazán jól el a labdát, ezért az megzavarta az ellenfél kapusát és majdnem a hálóba hullott.

A találkozó nem sok izgalmat jelentett. A szakemberek bizonyára találtak benne tanulságos momentumokat, a nézők izgalmat aligha...

Gólt már rúgunk Szlovákiának, le még nem győztük. 
 
Előzmények
Válassz a listából