Előző 826. Európa bajnoki selejtező Következő

Moldovai Köztársaság
  3:0  
(2:0)
Magyarország

Időpont: 2007.11.17. Helyszín: Chisianu, Zimbru Stadion Térkép
Vezette: Kralovec, cseh Nézőszám: 3000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Bugajov/12 , Josan/22 , Alekszejev/86

Cserék: Vadócz Krisztián  -> Balogh Béla  /39 , Tőzsér Dániel  -> Buzsáky Ákos  /39 , Cebotaru -> Bulgaru /49 , Colincov -> Aleksejev /64 , Dzsudzsák Balázs  -> Feczesin Róbert  /71

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ezzel együtt már csak két mérkőzés van vissza a selejtezőkből. A mostani ellenfelünket tavasszal itthon 2-0-ra vertük. Mostanra sok minden változott, mind a két csapatnál. A moldáv csapat egyre jobban szerepel. Meglehetősen kemény, erőszakos, sok ütközéses focit játszanak és bár ezen a mérkőzésen négy meghatározó emberüket is nélkülözni voltak kénytelenek, így is komolyan kellett venni őket. Nálunk Juhász és Vass helyettesítését kellett megoldani.

Csapatunkon érezni lehetett, hogy az előző mérkőzések sikerei tartást adtak a játékosoknak. Már a hatodik percben óriási lehetőségünk volt. Priskin öt méterről fejelte kapura a Gerától kapott labdát, Namasco azonban bravúrral hárított a jobb alsó előtt. A kipattanóra Dzsudzsák csapott le, de lövése fölé szállt.

Felpörögtek a hazaiak és támadásaik a tizenkettedik percben eredményre is vezettek. A kicsit elmélázó védelem, pontosabban Csizmadia és Vanczák, mellett kapura tudott fordulni Bugajov, sőt lőni is volt ideje, helye. A tizenöt méterről megküldött labda Fülöp fölött vágódott a jobb oldali hálóba. (1-0)

A moldáv támadások nem ritkultak. Leginkább a védekezésre kellett koncentrálnunk. Mire sikerült kicsit rendbeszedni a sorainkat, máris a félidő felénél jártunk és jött az újabb gól. Húsz méterről Josan gondolta úgy, hogy célba veszi a bal felső sarkot. Nagy erejű lövése pontosan a megcélzott helyre csapódott. (2-0)

Csapatunk most már teljesen összezavarodott. A játékot egyértelműen a hazaiak irányították, mi pedig sok-sok hibával és nagyon kevés labdabirtoklással vártuk a szünetet.

A második félidőre helyrerázódott a csapat. Bár az első percek még nem ezt mutatták, Vaskó a tizenhatosunknál ügyetlenkedett. A megszerzett labdát Calincov passzolta középre Bugajovnak, aki csak centikkel csavart a kapunk mellé.
Ezután kiegyenlített lett a játék, sőt tíz perc után már mi voltunk az aktívabbak. Buzsáky középen ugrott meg, majd jobbra passzolt Priskinnek. A csatár tizenöt méterről lőtt, de egy vetődő védőről szögletre pattant a labda. A beívelést Namasco elnézte, meglehetősen alászaladt a labdának, de a védelem végül szögletre tisztázott. Támadásban maradtunk és sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de a gól az továbbra is váratott magára. A hazai csapat most leginkább az eredmény tartásával van elfoglalva és kisebb szabálytalanságokkal tördelik szét a játékot.

A hetvenedik percben Buzsáky teremtett magának lövőhelyzetet és lapos, huszonkét méteres, bal alsóba tartó lövését nagyot nyújtózva mentette a moldáv kapus. A következő percekben Feczesin, Gera és Vaskó gólszerzési kísérleteit hiúsította meg, a remek napot kifogó Namasco.

Az utolsó tíz percre feltámadt a hazai csapat is. Előbb Bugajov tizenkét méterről leadott lövése robogott el a kapufa külső oldalánál, majd négy perccel a vége előtt újabb gólt értek el.

Baloghnak nem sikerült elcsípnie a tizenhatosunkra betett labdát. Alekszejev csapott le rá, majd közvetlen közelről, Fülöp kezei között, a hálóba gurított. (3-0)

A továbbjutásra már nem volt esélyünk. A mérkőzés a csapatépítésen kívül még azért volt fontos, mert a csoportbeli helyezésünk befolyásolja, hogy milyen csapatok közül kapjuk a vb-selejtező ellenfeleit (melyik kalapba kerülünk).

Várhidi Péter a mérkőzés után a következőket mondta:
"Van ilyen, előfordul, hogy semmi sem sikerül, de a vereséget is emelt fővel kell elviselnünk"
"Megyünk tovább a megkezdett úton, szerdán nyerni fogunk!" 
 
Előzmények
Válassz a listából