Előző 825. Barátságos mérközés Következő

Lengyelország
  0:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2007.10.17. Helyszín: Lódz, Widzew-stadion Térkép
Vezette: Circhetta, svájci Nézőszám: 5000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Hajnal Tamás /80

Cserék: Dzsudzsák Balázs  -> Halmosi Péter  /45 , Feczesin Róbert  -> Priskin Tamás  /45 , Golos -> Brodek /45 , Gargula -> Zahorski /45 , Matusiak -> Zienczuk /45 , Lewandowski -> Slawmietzak /45 , Tőzsér Dániel  -> Leandro de Almeida  /76 , Gera Zoltán  -> Buzsáky Ákos  /78 , Kielbowicz -> Wawrzyniak /83 , Wasilewski -> Barczak /83 , Hajnal Tamás  -> Filkor Attila  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A lengyel csapat nem tartozik Európa legjobbjai közé, de azért a világranglista tizenhatodik helye figyelemre méltó. Részt vettek az előző világbajnokságon és az Európa-bajnoki selejtező csoportjukban az első helyen állnak. A kijutásuk hatalmas öröm lenne a számukra, mert ez még soha nem sikerült nekik.

Erre a mérkőzésre a legjobbak pihenőt kaptak, mert inkább a tartalék embereket akarták kipróbálni.

Legutóbb 1987-ben tudtuk megverni a lengyel válogatottat, egy gólgazdag, 5-3-ra végződő találkozón.

A hazai csapat kezdett jobban. Többet birtokolták a labdát, de valódi helyzetet nem tudtak kialakítani. Mi az első tíz percben gyakorlatilag nem vezettünk támadást és később sem volt veszélyes akciónk. Amikor egy-egy kontrát elindítottunk mindig nagy lendülettel indultunk meg, de azután lecsendesedtek, elhaltak a kezdeményezések.

Félóra eltelte után a lengyelek előtt nyílt gólszerzési lehetőség. Kosowski baloldali átadását Matusiak tizenhat méterről tűzte meg. Fülöpnek nagyon kellett nyújtózkodnia, hogy a léc fölé tudja tolni a labdát.

A lendületbe jött hazai csapat ezután erősen szorongatott. A harminchetedik percben legurítottak egy szabadrúgást Dudka elé, aki huszonkettőről, nagy erővel lőtt kapura. A labda még meg is pattant kicsit, de Fülöp vetődve szögletre tolta a kapu jobb oldalába tartó labdát.

A második félidő gyakorlatilag úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Lengyel próbálkozások és magyar védekezés. Lassan azután mégis feléledt a csapat és egyre többet kezdeményeztünk.

A hatvannegyedik percben végre helyzetünk is volt. Hajnal tört előre, átcselezte magát három védőn is, majd tizenhat méterről lőtt. A labda kicsit irányt változtatott egy védő lábán, így a kapus már nem érhette el, de végül nem a hálóba, hanem a bal kapufára vágódott. Három perc múlva Priskint indította Gera. Otthagyott két védőt és tizenötről célzott. Sajnos kicsit rosszul, mert a lövés fölé szállt. Újabb három perc múlva megint veszélyben forgott a hazai kapu. Tőzsér jobbról ívelt a kapu elé egy szögletet. Vasko megelőzte a védőket és háttal a kapunak fejjel megcsúsztatta a labdát, ami csak centikkel kerülte el a jobb felsőt.

Már alig volt tíz perc hátra, amikor Priskin fejjel akarta megszelídíteni a labdát, a lengyel tizenhatoson belül. Ezt Jop lábbal akarta megakadályozni és nyaktájon eltalálta a csatárt. A megítélt büntetőt Hajnal értékesítette. A jobb sarokba vágta a labdát, az ellenkező irányba vetődő kapus mellett. (0-1)

A hátralévő időben sem fogtuk vissza a tempót és több veszélyes támadást is vezettünk. A lengyeleknek a hosszabbításban még akadt helyzetük, de gólt nem tudtak szerezni.

Az első félidőben jó védekezést, a másodikban már a szép támadásokat is bemutatott a csapat és megérdemelten nyertünk. Meglátjuk, mit tudunk a következő két, még hátra lévő Európa-bajnoki selejtezőn nyújtani. 
 
Előzmények
Válassz a listából