Előző 824. Európa bajnoki selejtező Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Málta

Időpont: 2007.10.12. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Nalbandjan, örmény Nézőszám: 8000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Feczesin Róbert /34 , Tőzsér Dániel /77

Cserék: Sammut -> Nwoko /66 , Filkor Attila  -> Buzsáky Ákos  /75 , Feczesin Róbert  -> Rajczi Péter  /82 , Schembri -> Scerri /83 , Dzsudzsák Balázs  -> Leandro de Almeida  /88 , Woods -> Bajada /91

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az előző Málta elleni selejtező mérkőzés (2006. október 11.) két szempontból is jelentős volt. Akkor a máltai csapat 2-1-re győzött ellenünk. Ezt megelőzően tétmérkőzésen tizenhárom évvel korábban nyertek. Valamint az akkori szövetségi kapitányt, Bozsik Pétert, azután a találkozó után váltották le és akkor vette át Várhidi a csapatot.

A játékot nagy lendülettel és akarással kezdtük. A második percben Feczesin éles szögből megcélozta a kaput és tizenöt méteres lövése a bal kapufa mellé ment. A vendég csapat sem játszott megilletődötten. A tizedik percben Gera Szélesitől kapott remek átadást, elfutott a jobb oldalon és az alapvonal mellől emelt be középre. A máltai kapus résen volt és megszerezte a labdát.
Az első negyedóra végén Filkor végzett el szögletrúgást. A tizenhatosnál Vaskó fejelte le a labdát Gerának, aki ollózva küldte kapura, illetve pontosan a jobb kapufára.

A mezőnyben egyértelműen fölényben játszottunk. A máltai csapat elsősorban a védekezésre koncentrált és ez eddig jól is ment nekik.

Egy perccel az első félóra vége előtt Filkor végzett el szabadrúgást - balról, a tizenhatos sarkának közeléből emelt a kapu elé. A labdára a védők közül kilépő Gera csapott le, de épp csak beleérni tudott a labdába, ami így elkerülte a kaput.

Baloldali szöglet után Vaskó megcsúsztatta a labdát, éppen Dzsudzsák elé, aki a középütt szabadon hagyott Feczesinhez játszott. A csatár pedig négy méterről a kapuba fejelt. (1-0)

Négy perccel a félidő vége előtt talán a legnagyobb helyzet adódott a vendégek előtt. Mifsud-Schembri összjáték után Woods vette át a labdát. Bal oldalról szabadon vihette a labdát a kapura, de a remekül kilépő Fülöp elrúgta a labdát.

A félidő utolsó akciója a miénk volt. Filkor huszonkét méterről küldte kapura a játékszert. Haber bravúros vetődéssel hárította el a gólveszélyt.

A második félidőben a máltai kapus lehetőséget kapott, hogy tovább villogtassa az első félidőben is látott remek képességeit. Két perccel a sípszó után a berobbanó Filkor nagyszerű labdát kapott balról, Dzsudzsáktól. Már a kapust próbálta kicselezni, de Haber lehalászta a lábáról a "bogyót". A tizedik percben Tőzsér iramodott meg, elhúzott a védelem mellett és tizenöt méterről kapura lőtt. Haberről visszapattant a labda és Tőzsér ismételhetett volna, de a kapus visszavetődve szögletre kotorta. Négy perc múlva Tőzsér végzett el szögletet, amit Juhász tíz méterről fejelt kapura, de Habre ismét szögletre mentett. Újabb négy perc és újabb magyar támadás. Ezúttal Feczesin passzolt Gerához, aki húsz méterről célozta meg a jobb felső sarkot. A máltai kapus ismét szögletre tolta ezt a nagyerejű lövést is. Egy perc múlva Gera végre a hálóba küldte a labdát. Tőzsér egy rosszul eltalált lövése került elé és tíz méterről a kapuba vágta a labdát. Sajnos az eredmény mégsem változott, mert a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

Nagy fölényben játszottunk. A kapun és a kapuson állandó nyomás volt, de Haber remekül védett.

Negyedórával a vége előtt Tőzsérrel szemben szabálytalankodtak. A megítélt szabadrúgást huszonkét méterről, jobbról Tőzsér végezte el. Úgy döntött, hogy nem beadással kísérletezik, hanem megcélozza a kaput. Hatalmas erejű lövése a bal kapufáról a hálóba vágódott. Ezúttal Haber csak nézni tudta a labdát. (2-0)

A hosszabbításban még egyszer villant a máltai kapus. Buzsáky egyedül indult a kapu felé. Nagy szólója végén (legalább három védőn jutott keresztül) már csak a kapus volt vele szemben, de Habre vetődés közben elcsente előle a labdát.

Jó játékkal győztünk le egy egyáltalán nem könnyű ellenfelet.
 
 
Előzmények
Válassz a listából