Előző 207. Válogatott találkozó Következő

Portugália
  4:0  
(2:0)
Magyarország

Időpont: 1938.01.09. Helyszín: Lisszabon, Benfica-stadion Térkép
Vezette: Capdeville, Francia Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Espirito Santo/14 , Joâo Cruz/15 , Soeiro/48 , Joâo Cruz/75

Cserék: Turay (I.) József  -> Szűcs György  /46 , Kállai (Klauber) Lipót  -> Szendrődi (Szoják II.) Lajos  /46 , Simôes -> Galvâo /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Túl korai volt az időpont. Sokadszor követte el azt a hibát az MLSZ, hogy januárra kötött le válogatott mérkőzést. A csapat nem tudott kellően felkészülni. Fáradt, toldozott-foldozott, formán kívüli csapat utazott. Ráadásul szakadó esőben, rendkívül rossz pályán folyt a találkozó és tulajdonképpen bemelegítésre sem volt lehetőség.


Az első félidőben Szabó  gyermeteg hibái is hozzájárultak, hogy a hazaiak két gólos előnyre tettek szert. Valószínű, hogy kapuvédőnk teljesítményén látszott meg legjobban a bemelegítés hiánya.
A félidőben végrehajtott cserék semmit sem változtattak a játék képén. Sőt ez a játékrész is pontosan két gólos portugál fölényt eredményezett.


Ez a portugál-magyar összecsapás kínos kudarcot hozott a mieink számára a feljövőben lévő, a spanyolok első legyőzésén éppen túllévő hazaiak ellen. A vendéglátók kemény, gyors latin focit játszottak, mi pedig semmit. 
 
Előzmények
Válassz a listából