Előző 206. Európa-kupa (4. sorozat) Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Svájc

Időpont: 1937.11.14. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Popovics, Jugoszláv Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Sárosi (Stefancsics) György dr. /3 , Toldi (Tunigold) Géza /74

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 4. Európa-kupa sorozat hetedik mérkőzése.
Hatalmas havas, jeges vihar miatt a pálya alig volt alkalmas a játékra. Felajánlottuk a svájciaknak, hogy játszunk barátságos mérkőzést, de ragaszkodtak az EK-hoz. Talán arra gondoltak, hogy a jeges talaj inkább a szerényebb képességű vendégeknek kedvez. A belső háromas két tagja, Cseh II . és Zsengellér  hiányzott.


Alig kezdődött meg a találkozó Sárosi  máris bemutatkozott. De azután nem ment minden olyan símán, mert a svájciak váratlanul kemény és egyenrangú ellenfelei voltak válogatottunknak.
A második félidő második fele hozta csak meg az újabb gólt, igaz némi szerencsével. Toldi  nem igazán veszélyes lapos lövése megcsúszott a svájci kapus kezén és mire utánna vetődött már a kapufáról a kapuba pattant.


Izgalmas, színvonalas találkozót játszott a két csapat. Nehéz, értékes győzelemmel gyarapodott a válogatott eredmény listája. Talán csak Lázár  érezte igazán jól magát a találkozón, hiszen nagyon élt ezen a talajon, azt csinált a labdával amit akart. Meg is kapta a "havasok királya" megtisztelő címet. 
 
Előzmények
Válassz a listából