Előző 195. Európa-kupa (4. sorozat) Következő

Magyarország
  5:3  
(3:2)
Ausztria

Időpont: 1936.09.27. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Leclerq, Francia Nézőszám: 32000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Binder/2 , Toldi (Tunigold) Géza /15 , Sindelar/28 , Toldi (Tunigold) Géza /30 , Cseh II. László /41 , Toldi (Tunigold) Géza /64 , Sindelar/65 , Titkos (Titschka) Pál /73

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 4. Európa-kupa sorozat első mérkőzése. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a találkozóra. Nem kétséges, hogy ehhez a tavasszal Ausztriában elért 5-3-as győzelem is hozzájárult.


A mérkőzés kezdete azután nem olyan játékot ígért mint az volt. Alig hallt el a játékvezetői sípszó, alig indult útjára a labda, egy súlyos védelmi hiba következtében vezetést szerzett az osztrák válogatott. A döbbenet még fokozható volt, hiszen alig telt el tíz perc és 11-eshez jutottunk, amit Toldi  lőtt. A labda hatalmasat csattant, persze nem a hálóban, hanem a kapufán. Szerencsére a csapat nem dermedt meg ezektől az eseményektől és a kimaradt büntető után pár percel kiegyenlített. Még az első félidőben kétszer is! A szünet előtt azután végre mi jutottunk előnyhöz Cseh II.  ragyogó fejesgóljával.
A második félidőben a középpálya irányítása mellett már nagyobb fölényben játszottunk és végül beállítottuk az előző mérkőzés eredményét.


Ismét sikerült kétvállra fektetni a "sógorokat". A mezőny legjobbja Szűcs  az Újpest kitűnő középfedezete volt, aki így értékelte röviden a mérkőzést: "Az akarás és a lendület emelte a magyar csapatot ellenfele fölé?" Ajánljuk ezt a mondatot minden labdarúgó figyelmébe. 
 
Előzmények
Válassz a listából