Előző 194. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  1:2  
(0:1)
Olaszország

Időpont: 1936.05.31. Helyszín: Budapest, Hungária út Térkép
Vezette: Mies, Osztrák Nézőszám: 32000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Pasinati/31 , Turay (I.) József /70 , Meazza/77

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az egész mérkőzést végig támadta a válogatott, amit jól kifejez, hogy a szögletarány 12:0 volt a mieink javára. A nagy rohanás közben, főleg, ha az eredménytelen ("góltalan") az ellentámadások közismerten fokozott veszélyt jelentenek. Egy ilyen ellentámadás hozzta meg a vezetést az olaszoknak.
A második játékrészben még fokozzuk a nyomást a vendégek kapuja előtt, de a pontatlan, kezelhetetlen labdákkal az ügyetlenkedő, zavarodott csatárok nem tudnak mit kezdeni. Az "azzurik" pedig szinte tíz emberrel védekeznek és minden eszközt felhasználnak, hogy elkerüljék a gólt. Azután egy védőn irányt változtató labda segítségével sikerül egyenlítenünk. Továbbra is mi támadunk és a ritka ellentámadások egyikéből, ami a gólvonalról előre vágott labdából indul, az olaszok ismét eredményesek.


Az olaszok okos taktikával megszerezték a győzelmet. A magyarok támadásai meddőnek és erőtlennek bizonyultak. A vereség okaihoz sokan hozzá számítják az erélytelen játékvezetőt is, aki engedte a vendégek gyakran nem éppen szabályos védekező akcióit.


Fotó:
Csapatunk 
 
Előzmények
Válassz a listából