Előző 193. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  3:3  
(1:2)
Írország

Időpont: 1936.05.03. Helyszín: Budapest, Hungária út Térkép
Vezette: Brüll dr., Cseh Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Sárosi (Stefancsics) György dr. /6 , J. Dunne/11 , O'Reilly/20 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /47 , J. Dunne/68 , Sas (Sohn) Ferenc /73

Cserék: Szabó Antal  -> Hóri (Horn) György  /69

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az előző, alig egy hónapja játszott mérkőzésen az osztrákok ellen elért diadal magasra tette a mércét. A találkozó előtt három nappal bajnoki fordulót játszottak a mieink ami mindenképpen azt eredményezte, hogy kipihenni nem tudták magukat.


Gyors góllal és nagy fölénnyel kezdődött a mérkőzés. Az egyenlítés sem késett azonban sokat és hamarosan már az írek vezettek. A gól szabadrúgásból esett. A nem túl veszélyesen szálló labda Szabó  kezei között talált utat a kapunkba.
A második félidőben is Sárosi  gyors góljával kezdtünk. Igaz, ez 11-esből esett. Továbbra is támadtunk, de a szívósan és lelkesen játszó, gyors ír védelmet nem tudtuk átjátszani. Sőt! A gyengélkedő védelem mellett a vendégek megszerezték a vezetést és még mi "kapaszkodhattunk". Kis szerencsével (Sas  lövése megpattant az egyik védőn és irányt változtatva került a hálóba) sikerült döntetlenre hozni a mérkőzést, de ez is kudarc.


A válogatott minden részét érte bírálat. A védelem hibáiból kaptuk a gólokat, a csatárok gyengesége miatt pedig nem rúgtuk (elegendő számban).
Érdekes és örök érvényűen (máig szólóan is) igaz, amit Magyari Imre cigányprímás mondott a mérkőzés után:"Muzsikálni és futballozni szív nélkül nem lehet!" 
 
Előzmények
Válassz a listából