Előző 192. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  3:5  
(1:3)
Magyarország

Időpont: 1936.04.05. Helyszín: Bécs, Hohe Warte Térkép
Vezette: Leclerq, Francia Nézőszám: 46000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Cseh II. László /17 , Zischek/18 , Cseh II. László /24 , Kállai (Klauber) Lipót /35 , Bican/46 , Kállai (Klauber) Lipót /72 , Kállai (Klauber) Lipót /87 , Bican/88

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Sárosi t Kállai  helyettesítette a találkozón. Már régen (volt annak hat éve is) nem sikerült az osztrákokat otthon megverni, ezért különös izgalommal készült a csapat.


Végig jó iramú, látványos játékot produkált a két gárda. Azért már a mérkőzés elején jeleztük, hogy győzni jöttünk. Mi szereztünk vezetést, amit ugyan még szinte azonnal kiegyenlítettek a vendéglátók, de az újabb vezető gólunk után már nem engedtük ki a kezünkből az előnyt. Kállai  bemutatkozása remekül sikerült hiszen első válogatottság alkalmával háromszor találni a kapuba csak jót jelenthet. Az egész csapat meggyőzően, magabiztosan és főleg megérdemelten nyert.
Pedig az osztrák válogatott nem játszott rosszul és veszélytelenül sem. Ez arra mindenképpen jó volt, hogy kapusunk is bizonyíthatta egészen kiváló képességeit. Nyugodt, kiegyensúlyozott, de gyors, ruganyos és tévedhetetlen volt.


Fiatal csapatunk nagyon jó benyomást kelltett a kissé öregedőnek tűnő "sógorokkal" szemben. 
 
Előzmények
Válassz a listából