Előző 822. Európa bajnoki selejtező Következő

Magyarország
  1:0  
(1:0)
Bosznia és Hercegovina

Időpont: 2007.09.08. Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói stadion Térkép
Vezette: Trefoloni, olasz Nézőszám: 10877
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Gera Zoltán /39

Cserék: Ibisevic -> Dzeko /68 , Hajnal Tamás  -> Csizmadia Csaba  /72 , Maletic -> Bozic /79 , Hrgovic -> Custovic /85 , Dzsudzsák Balázs  -> Halmosi Péter  /89 , Feczesin Róbert  -> Filkor Attila  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az olaszok elleni barátságos mérkőzésen elért diadal után most igazi tétmérkőzésen bizonyíthatott a csapat. Velünk ellentétben a bosnyák csapatnak még van némi esélye a továbbjutásra. Fizikailag erős, agresszív ellenféllel kell szembe néznünk. A székesfehérvári stadion zsúfolásig megtelt.

Nagy kedvvel kezdtük a játékot és remek akciókat vezettünk. Dzsudzsák különösen villogott. Igazi veszélyt is sikerült kialakítanunk. Igaz, nem a vendégek, hanem a saját kapunk előtt. A támadások során a védelem sebezhetővé vált a kontrákkal szemben. Ez a tizenegyedik percben kis híján gólt eredményezett. Maletic a jobb oldalon futott el, majd remekül adott középre Ibisevicnek, aki tíz méterről tisztán lőhetett. Fülöpnek hatalmas bravúrral sikerült mentenie. Egy perc múlva már mi nyargaltunk előre. Dzsudzsák ugratta ki Feczesint, akit a tizenhatos vonalnál buktattak. Hajnal szabadrúgása egy védőről az oldalhálóba pattant.

A félidő feléhez érve egyre inkább kiderült, hogy a bosnyákok valóban nagyon kemények, sőt durvák. Mi játszottunk jobban, de a legnagyobb lehetőség mégis a vendégek előtt adódott. Egészen a huszonhatodik percig. Tőzsér végzett el szabadrúgást. A kapu elé nyesett labdát Juhász a kapunak háttal, fejjel csúsztatta meg a labdát, ami a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret. Öt perc múlva ismét Tőzsér szabadrúgása repült a bosnyák kapu elé, ezúttal Feczesin fejére és onnan éppen csak elkerülte a jobb felsőt.

A harmincnyolcadik percben Feczesin már a tizenhatoson belül járt, miután maga mögött hagyta becsapott védőjét. Bajic csak szabálytalanul tudta megállítani. A büntetőnek Gera futott neki és a kapu jobb felébe lőtt, miközben Guso balra vetődött. (1-0)

A gól nagyon felpaprikázta a bosnyákokat. A félidő hátra lévő részét nagyon megnyomták. Előbb egy jobboldali szögletet fejelt öt méterről kapura Bajic. Csak Fülöp bravúrjának köszönhető, hogy nem lett egyenlő az állás. Azután Rahimic iramodott meg és tizenkét méteres, nagyon jól helyezett lövését Fülöp nagyszerű reflexszel, lábbal hárította. Az ebből indított kontránkat Vaskó lőtte kapura.

A második félidőre a játék képe nem változott. Ötletes, lendületes labdarúgást mutattunk be. Már az első percektől fogva számtalan helyzetünk adódott. Rögtön három Dzsudzsák lövést kellett hárítania Gusonak. Öt perccel a játék kezdete után Gera indította Feczesint, aki tovább passzolt Hajnalhoz. Játékosunk néhány mozdulattal becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd tizenegy méterről a jobb alsó sarok mellé gurított.

Természetesen néhány támadást a bosnyákok is vezettek, de vagy a védők, vagy a kapusunk mindig időben lépett közbe. A félidő közepén egy látványos támadás befejezéseként Dzsudzsák tíz méterről célozta meg a kaput. Guso csak másodikra tudta megszerezni a labdát. Már húsz perc sem volt hátra és folyamatosan támadtunk. Feczesin ezúttal Gerának adott jó labdát, igazított, majd húsz méterről bombázott kapura. A labda a jobb felső saroknál csattant a kapun. Tíz perccel a vége előtt ismét Fecesin-Gera volt a labda útja. Gera mellre vette a labdát és tizenhét méterről kapásból lőtt. Gusso nagy bravúrral mentette meg csapatát az újabb góltól. A vendégek kontrája szintén komoly veszélyt jelentett. Muslimovic ugrott ki, majd tizenöt méterről éppen csak a bal alsó sarok mellé gurított. Ezután ismét Guso hárított egy Dzsudzsák lövést, majd Muslimovic szabadrúgása kötött ki a kapu tetején.

Az utolsó percekben még a vendégek előtt nyílt egyenlítési lehetőség. Muslimovic Blatnjaktól kapott labdát és három méterről próbálkozhatott bevenni a kapunkat. Fülöp jól zárta a szöget és talán ez zavarta meg a játékost, aki a bal alsó mellé gurított.

A találkozón bátran és kezdeményezően játszott a csapat. Ez győzelmet eredményezett, bár végig ott lebegett az egyenlítés, a fordítás lehetősége, de nem tudták kihasználni ezeket. A mérkőzéseket pedig gólra játsszák. Jobbak voltunk és nyertünk is. 
 
Előzmények
Válassz a listából