Előző 717. Világbajnoki selejtező, Európa 3. csoport (16. VB Franciaország) Következő

Finnország
  1:1  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1997.10.11. Helyszín: Helsinki, Olimpiai Stadion Térkép
Vezette: Heynemann, német Nézőszám: 32000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Csank János 

Góllövők: Sumiala/62 , Moilanen/90

Cserék: Kovács Zoltán  -> Illés Béla  /57 , Nyilas Elek  -> Horváth Ferenc  /67 , Egressy Gábor  -> Dombi Tibor  /81 , Koskinen -> Rissanen /82 , Sumiala -> Johansson /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Itthon legyőztük a finneket és most is "csak" egy döntetlent kellett elérni, hogy legalább még egy kísérletett tehessünk a továbbjutásra. Ugyanis akkor lehetőségünk van pótselejtezőt játszani.


Talán a játékosaink nem fogták fel azt, hogy mit jelenthet ez a találkozó. Az egész első félidő "rettegéssel" telt, hiszen bármikor gólt kaphattunk volna. Igaz, végülis sikerült megőrizni az oly fontos döntetlent, de a látottak alapján kétséges volt, hogy a továbbiakban is megtudjuk-e tartani az eredményt.
A második félidő azt mutatta, hogy nem. Egy fejes a kapunkban ért földet. Próbálkoztunk persze, hogy visszaszerezzük a döntetlent, de ez egyre reménytelenebbnek látszott. Már a ráadás percei teltek, amikor egy szöglet után Mahlio rúgta ki a kapu előteréből a labdát. Pontosabban csak akarta kirúgni, mert eltalálta Moilanen karját és onnan a labda bevágódott a finn kapuba.


A finn csapat "berúgta" a magyar válogatottat a pótselejtezőbe, ahol majd a Jugoszláv válogatottal kell megküzdenünk. 
 
Előzmények
Válassz a listából