Előző 397. Válogatott találkozó Következő

Franciaország
  2:3  
(1:2)
Magyarország

Időpont: 1962.11.11. Helyszín: Párizs, Colombesi stadion Térkép
Vezette: Gardeazabal, Spanyol Nézőszám: 60000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Tichy Lajos /11 , Di Nallo/18 , Rákosi Gyula /35 , Di Nallo/65 , Tichy Lajos /80

Cserék: Albert Flórián  -> Rákosi Gyula  /24

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Csak négy napja volt, hogy Wales ellen játszott a válogatott Budapesten és már Párizsban mérte össze erejét a franciákkal.
Esős időben, mély talajú pályán került sor az összecsapásra.


Nagyszerűen kezdett válogatottunk. Lelkesen vetették magukat a küzdelembe és az első perctől irányították a játékot. Az ötletes, lendületes akciókat siker koronázta. Az egész játékrészben nagyszerű labdarúgást mutatott a két csapat, de a meghatározó a mi válogatottunk maradt. Az első félidő végére egygólos előnyt szereztünk még úgyis, hogy Albert et izomhúzódás miatt le kellett cserélni.
A második félidőben a hazaiak kiegyenlítettek és a győztes gólra is sokat kellett várni. Ezt az egész találkozón remekül játszó Tichy  önfeláldozóan becsúszva tolta a francia kapuba.
A magyar csapat végig meggyőző volt, pedig Sándor  is megsérült és csak nagy fájdalmak közepette tudta végigjátszani a mérkőzést.


A francia lapok elismeréssel írtak csapatunk teljesítményéről: "A játékosok a pálya urai voltak, mindig azt csinálták a labdával, amit akartak. Valamennyien ösztönösen érzik a labdarúgás művészetét." 
 
Előzmények
Válassz a listából