Előző 396. Nemzetek Európa Kupája selejtező, 1. forduló (II. Európa-bajnokság - Spanyolország) Következő

Magyarország
  3:1  
(2:1)
Wales

Időpont: 1962.11.07. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Kowal, Lengyel Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Albert Flórián /6 , Medwin/18 , Tichy Lajos /35 , Sándor Károly /48

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Szerettük volna jól kezdeni a kupa sorozatot. A walesiekkel eddig háromszor találkoztunk és a mérlegünk kiegyensúlyozott volt. Egy döntetlen, egy vereség, egy győzelem. A gólarány 6-6.


Remek játékot mutatott a két válogatott. Már az első félidőben világossá tettük azonban, hogy a mai napon nem tudunk elképzelni más eredményt csak a győzelmet. Harcosan, lendületesen és látványosan játszott csapatunk. A szünetig egygólos előnyt szereztünk.
A második félidő elején Sándor , aki az egész mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtott, ismét brillírozott. A 16-osnál járt, amikor kicselezte a rátámadó balhátvédet, azután a középhátvédet is. Ekkor a kapus támadta meg és jobbszélsőnk már nagyon kiszorított helyzetben volt. Csakhogy ebből a nehéz szögből is észre vette, hogy a kimozduló kapus és a jobbkapufa között van akkora rés, amin keresztül a labda éppen el tud jutni a hálóba. Nem véletlenül hívták ezt a góllövésre szinte alkalmatlan szöget Sándor-szögnek. Be is vágta az elképedt Millington mellett a harmadik magyar gólt.


Válogatottunk kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra és ez megnyugtatónak tünt. 
 
Előzmények
Válassz a listából