Előző 377. Válogatott találkozó Következő

Jugoszlávia
  2:4  
(1:2)
Magyarország

Időpont: 1961.05.07. Helyszín: Belgrád, JNA-stadion Térkép
Vezette: Rigato, Olasz Nézőszám: 60000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Albert Flórián /5 , Zebec/13 , Kosztics/16 , Tichy Lajos /55 , Matus/79 , Tichy Lajos /81

Cserék: Albert Flórián  -> Kuharszki Béla  /19 , Miladinovics -> V. Markovics /26 , Soskics -> Krivokucsa /46 , Skoblar -> Matus /46 , Kotász (Gottlieb) Antal  -> Nagy István  /63

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Harminc éve nyertek déli szomszédaink utoljára magyar csapat ellen (151. mérkőzés), pedig azóta már 13-szor találkozott egymással a két ország válogatottja. Nagyon készültek tehát az összecsapásra, de kicsit tartottak is tőle.


Albert 
gyors góllal igyekezett megerősíteni a hazai kételkedőket abban, hogy megint kudarcot fog vallani a magyar csapat legyőzésére tett próbálkozásuk. Nem sokkal ezután a gól után Zebec, aki már több magyar-jugoszláv összecsapás részese volt és élénken emlékezett Sándor  akcióira, most akkora igyekezettel akart menteni előle, hogy saját kapujába juttatta a labdát. Ezzel a két góllal a vendéglátók minden reménye kezdett szertefoszlani és ettől dühbe gurultak. Hatalmas elszántsággal vetették magukat a játékba. Ennek két eredménye lett. Sikerült szépíteniük az eredményen és Albert et, a játékmestert, sérülés miatt le kellett cserélni. Szerencsénkre volt aki átvegye helyette a csapat irányítását. A találkozó hátralévő részében Tichy  oldotta meg ezt a feladatot. Kiválóan!
A második félidőben tovább növeltük előnyünket és megszületett a második jugoszláv találat is. Ez nem annyira a bravúros csatárteljesítménynek, hanem egy Grosics  hibának volt köszönhető. A gyengén közeledő labda ugyanis kapusunk kezei és lábai között gurult a hálóba. De erre a váratlan gólra Tichy  gyorsan válaszolt és beállította a találkozó végeredményét.


Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a hazaiaknak ismét meg kell elégedniük a vereséggel. Röviden a jugoszláv sajtó véleménye: "Olyan csapattól kaptunk ki, amely végig jobban játszott." 
 
Előzmények
Válassz a listából