Előző 376. Világbajnoki selejtező, Európa 4. csoport (7. VB Chile) Következő

Hollandia
  0:3  
(0:3)
Magyarország

Időpont: 1961.04.30. Helyszín: Rotterdam, Feyenoord-stadion Térkép
Vezette: Kingston, Walesi Nézőszám: 65000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Sándor Károly /23 , Fenyvesi Máté dr. /24 , Tichy Lajos /37

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Huszonkét éve játszottunk utoljára Hollandiával és akkor is idegenben. Akkor a hazaiak győztek. Most is nagyon készültek a diadalra.


A mérkőzésen az előzetes holland fogadkozások csak ígéretek maradtak. Válogatottunk könnyedén, gyorsan és lendületesen játszott. A találkozó első félidejében a holland csapat alig tudott beleszólni abba, ami a pályán történt. Fiaink az erőteljes, jól megtermett holland labdarúgók között ide-oda cikázva rövid, pontos passzokkal vezették a labdát, majd villámgyors támadást indítottak. A hazaiak alig-alig tudták követni a játék ritmusát, lüktetését. Többnyire csak aszisztáltak a történésekhez. Így volt ez a játékrész közepén megszületett két, egymást nagyon gyorsan követő gólunknál is. A félidő vége felé ezt a kétgólos előnyt tovább növeltük és nyugodtan vonultunk az öltözőbe.
A vezetés tudatában válogatottunk visszafogta a tempót, a hollandok pedig nem voltak képesek új lendületet adni a találkozónak. Így a második félidő kényelmes, nyugodt labdázgatássá vált, amit egy-egy magyar helyzet színesített csupán. Gól azonban már nem esett.


Nagyon könnyű győzelem volt. Az első félidőben mutatott játék, komoly elismerést váltott ki a nemzetközi szakérők között. 
 
Előzmények
Válassz a listából