Előző 304. Válogatott találkozó Következő

Egyiptom
  0:3  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 1954.02.12. Helyszín: Kairó, National-stadion Térkép
Vezette: Diamantopulosz, Görög Nézőszám: 28000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Puskás (Purczeld) Ferenc /14 , Puskás (Purczeld) Ferenc /59 , Hidegkuti Nándor /62

Cserék: Budai II. (Bednarik) László  -> Sándor Károly  /46 , Czibor Zoltán  -> Palotás (Poteleczky) Péter  /46 , Mekkaoui -> Fathi /46 , Kocsis Sándor  -> Csordás Lajos  /67

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az londoni 6-3-as diadal után a válogatott sok-sok meghívást kapott. Végül az egyiptomit fogadták el, amiben nem kis része volt annak, hogy miközben nálunk a télvégi hideg, Egyiptomban már a kellemes tavasz uralkodott.
Egyiptomban nagy jelentőséget tulajdonítottak az összecsapásnak. A lapok szerínt: "Évtizedek óta nem volt ilyen jelentős sportesemény Egyiptomban, mint a londoni győztes magyar csapat játéka. Ez a találkozó az egyiptomi labdarúgó történet egyik legfontosabb mérkőzése lesz."
A Kairói válogatott elleni edző mérkőzésen még nem igazán ment a játék, nagyon idény eleji formát mutattak fiaink és ez óvatos bizakodással töltötte el az egyiptomiakat.


A mérkőzést kicsit megilletődötten, idegesen kezdte a válogatott, de gyorsan megnyugodtak és kialakult az a játék amit a magyaroktól elvártak. Gyors, ötletes, szellemes, szervezett öszjátékra épülő labdarúgás. A támadások végén még a lövések kissé akadoztak, de helyenként megközelítettük a legjobb formánkat is. A találkozó kimenetele egy percig sem volt kétséges.


Az egyiptomi lapok a találkozó után együntetűen fogalmazták meg a magyar csapat megérdemelt győzelmét és szinte megköszönték, hogy csak három góllal győztük le válogatottjukat.


Fotó:
Akció 
 
Előzmények
Válassz a listából