Előző 817. Barátságos mérközés Következő

Montenegró
  2:1  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 2007.03.24. Helyszín: Podgorica, Stadion Pod Goricom Térkép
Vezette: Kranjic, szlovén Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Priskin Tamás /1 , Vucinic/65 , Burzanovic/82

Cserék: Végh Zoltán  -> Fülöp Márton  /45 , Bozovic -> Purovic /45 , Rajczi Péter  -> Huszti Szabolcs  /53 , Vadócz Krisztián  -> Farkas Balázs  /83 , Tanasijevic -> Jeknic /85 , Vucinic -> Jovetic /85 , Burzanovic -> Vujovic /87 , Pavicevic -> Lakic /90

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Montenegró válogatottja az első nemzetközi mérkőzést játszotta ellenünk. Az eső megállíthatatlanul zuhogott, de így is zsúfolt lelátók előtt léptek pályára a csapatok.

A kezdést jelző sípszó még el sem halt igazán az esőcseppek között, amikor Tőzsér szabadrúgást végzett el. Jobbról nyeste középre a labdát. Priskin túljutott védőjén és öt méterre a kaputól belepörgetett a labdába, ami a kapu közepében állapodott meg. (0-1)

A nyolcadik percben újra a hazai hálóban táncolt a labda. Tőzsér szabadrúgása után Balogh gurított a jobb alsóba. A találatot azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

Ezután is sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de Poleksic rendre a helyén volt. A tizenkettedik percben Hajnal szöktette Priskint, aki már alaposan a büntetőterületen belül járt, amikor lőtt. A montenegrói kapus bravúrral védett. A huszonhetedik percben Tóth Balázs ívelt középre Priskinhez, aki nyolc méterről fejelt a bal alsó sarok felé, de Poleksic odaért. Öt perc múlva Tőzsér huszonötméteres, léc alá tartó szabadrúgását kellett fognia a montenegrói portásnak. A harmincnyolcadik percben ismét Priskin volt a főszereplő. Becsapta a montenegrói védelmet és az ötös jobb oldaláról célba vette a kaput. Poleksic reflexmozdulattal hárított.

A szünetben bizonyára alaposan felpaprikázták a hazai csapatot, mert egészen más felfogásban szaladtak ki a pályára. természetesen mi sem lankadtunk, de a montenegrói csapat egyre inkább átvette az irányítást. Egyre több helyzetet alakítottak ki és kapusunknak több védenivalója volt öt perc alatt, mint az egész első félidőben. Négy perccel a kezdés után Vucinic lövése még kapu fölé szállt, de egy perc múlva már bravúrt kellett bemutatnia Fülöpnek, amikor Vukcevis húsz méteres, Baloghon megpattanó lövését tolta szögletre. Újabb egy perc és Tőzsér a hazaiak tizenhatosán belül járt. Miután becsapott egy védőt, elesett - de büntetőt nem kapott. Egy újabb perc és Hajnal próbálkozott húsz méterről a léc alá juttatni a labdát, de Poleksic elérte.

Hatvannegyedik perc: Purovics a tizenhatosunkon belül várta az átadást. A labda be is repült, de láthatóan hosszú lett volna a meginduló játékosnak, Vaskó azonban visszarántotta. Olyan látványosan, hogy azt nem lehetett nem észrevenni. A büntetőt Vucinic vágta a bal alsó sarokba. (1-1)

A montenegrói játékosok természetesen nagyon belelendültek a góltól, a lehetőségtől, a biztatástól. Mindezzel együtt is voltak helyzeteink ezután is. Sőt, nekünk voltak igazán helyzeteink!

A hetvenharmadik percben Huszti-Vadócz-Hajnal volt a labda útja és már a tizenhatosnál jártunk. Hajnal estében Priskinhez passzolt, aki lőtt. Lövése a bal alsó sarok mellé ment. Három perc múlva Huszti kapásból bombázott kapura. A csavarodó labdát Poleksic vetődve fogta meg a bal alsó előtt.

...és már megint egy szabálytalanság. Most Vucinic nyargalt a tizenhatosunkon belül és a késve érkező Balogh csak szabálytalanul tudta megállítani. Burzanovic hajtotta végre az ítéletet és a változatosság kedvéért a jobb a alsóba helyezett. (2-1)

Mindent megtettünk az egyenlítésért. A legnagyobb lehetőség erre a hosszabbításban adódott. Tőzsér jól helyezett szabadrúgása megpattant a sorfalon, így lett még veszélyesebb, de Poleksic ezen a napon mindent megfogott (persze egy kivétellel).

Néhány nap és az első tétmérkőzését játssza a fiatal válogatott. Moldovát fogadjuk Európa-bajnoki selejtezőn. 
 
Előzmények
Válassz a listából