Előző 816. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Lettország

Időpont: 2007.02.07. Helyszín: Limassol, Tsirion-stadion Térkép
Vezette: Kailis, ciprusi Nézőszám: 120
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Priskin Tamás /31 , Priskin Tamás /50

Cserék: Verpakovskis -> Pahars /45 , Rimkus -> Karsons /45 , Astafjevs -> Kosmacovs /54 , Zirnis -> Kacanovs /57 , Kanta József  -> Sándor György  /68 , Solonicins -> Surnins /79 , Vispakovs -> Kalnins /82 , Filkor Attila  -> Tóth Balázs  /85 , Farkas Balázs  -> Tisza Tibor  /86 , Tőzsér Dániel  -> Rodenbücher István  /89 , Priskin Tamás  -> Hrepka Ádám  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Továbbra is Várhidi Péter vezeti a válogatottat. Ha ez így marad még négy évig, akkor a nemzeti tizenegy harminc helyet előreléphet a világranglistán, de akár a legjobb harmincba is bekerülhet. Ezt maga Várhidi mondta. Persze ehhez kell az a négy év türelmi idő, amit eddig szakvezető még nem kapott meg. Igaz, Kisteleki István az MLSZ elnöke azt mondta, hogy az eredmények nem érdeklik.

Az méltányolandó és logikus is, hogy a kialakuló csapatot elsősorban a fiatalokra kell építeni. Válogatottunk jelenleg a hatvannegyedik a FIFA rangsorában, míg fiataljaink - a tizenkilencévesek - az ötödikek az UEFA rangsorában. Persze ennél az érvnél azért ne feledjük el, hogy az UEFA európai, a FIFA pedig az egész világra kiterjedő szövetség és az utóbbinak mintegy négyszer annyi tagja van.

Ez a mérkőzés a hagyományos év eleji ciprusi négyes torna keretében zajlott. A résztvevők: Magyarország, Ciprus, Bulgária, Lettország. Az első ellenfél a házigazda Ciprus csapata volt, akiktől 2-1-re kikaptunk. A másik párosban Bulgária Lettország felett diadalmaskodott 2-0-ra, így a harmadik helyért a lettek ellen léptünk pályára.

Most egy egészen más magyar válogatottat láthatott, aki megnézte a találkozót. Sokkal lendületesebben, ötletesebben játszottunk. Az első kapuralövésünket már a harmadik perc meghozta. Farkas tört előre és tizennyolc méterről lövésre szánta el magát. A jobb alsóba tartó labdát Kolinko hárította. Ezután több kapuralövéssel is kísérleteztek játékosaink. A lettek először a huszadik percben kerültek gólveszélyes helyzetbe. Szöglet után Morozs tíz méterről fejelt fölé.

Az első félóra végén Kanta balról adott középre az érkező Farkasnak, aki tizenöt méterről éppen egy védőt talált telibe. A kipattanóra Tőzsér csapott le, de lövése mellé ment. Egy perc sem telt el és már ismét Kanta beadása szállt középre. Ezúttal Tőzsér próbálkozott először, de labdáját Kolinko kiütötte. A kipattanó most Priskinhez került, aki közelről guríthatott a hálóba. (1-0)

A szünetig továbbra is fölényben játszottunk, de az eredmény nem változott.

A sípszó után szinte azonnal célba vettük a lett kaput. Filkor húsz méterről leadott bombája alig kerülte el a kaput. Öt perccel a kezdés után pedig már a hálóban táncolt a labda. A lettek szabadrúgást végeztek el. A beívelést kifejeltük és kontrát indítottunk. Zsidai futtatta Farkast, aki becsapta védőjét és a kifutó kapus mellett középre gurított, a támadást kísérő Priskinnek. A csatár nem is téveszthetett, hiszen csak az üres kapuba kellett passzolnia. (2-0)

Ezután sem lélegezhettek fel a lettek, mert szinte folyamatosak voltak a magyar támadások. Negyedórával a vége előtt ismét Priskin került helyzetbe. Filkor beadására érkezett pontosan és csúsztatása csak centikkel kerülte el a kaput. Pár perc múlva Sándor beadására robbant be Priskin és tíz méterről hatalmas kapufát lőtt.

A másik párosításban Bulgária ismét győzött, ezúttal a házigazda ciprusi válogatottnál bizonyult jobbnak 3-0 arányban. Így tehát a harmadik helyen végeztünk Bulgária és Ciprus mögött.

Várhidi Péter ismét a türelemre hívta fel a figyelmet. Az előző találkozó kudarca után egy siker következett és bizony ez még sokáig így is lesz. A fiatalok azonban képesek lehetnek megalapozni egy folyamatosan jól teljesítő válogatott csapatot. 
 
Előzmények
Válassz a listából