Előző 724. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:1  
(0:0)
Szlovénia

Időpont: 1998.08.19. Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE-stadion Térkép
Vezette: Schüttengruber, osztrák Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Dombi Tibor /69 , Sebők Vilmos /85 , Acsimovics/90

Cserék: Lisztes Krisztián  -> Dárdai Pál  /46 , Illés Béla  -> Tóth Norbert  /46 , Horváth Ferenc  -> Kovács Zoltán  /46 , Szimeunovics -> Dabanovics /46 , Englaro -> Dominko /46 , Oszterc -> Rudonia /46 , Udovics -> Acsimovics /53 , Pavlin -> Mitrakovics /59 , Sebők József  -> Dombi Tibor  /60 , Knavs -> Milinovics /70 , Zahovics -> Pavlovics /78 , Halmai Gábor  -> Szekeres Tamás  /86 , Hrutka János  -> Szilveszter Ferenc  /89

Kiállítások: Dabanovics/85
Kommentár:

A szlovének négy éve itthon vertek meg bennünket. Ez a két gárda második találkozása volt és ismét Magyarországon. Ideje volt "helyre billenteni" az eredményt.
A válogatott keret utólag még Dombi val is kiegészült.


Küzdelmes, de nem túlzottan nagy iramú mérkőzést vívtunk. Az első félidőben nem sikerült döntésre vinni a dolgot.
Azután megindultak a cserék. A szünetben mindkét kapitány három-három új játékost hozott a pályára. (Mire a találkozó végetért tizenhárom csere történt.) A mérkőzés utolsó negyedében végre születtek gólok is.
A jobbszélen induló Dombi  felé érkezett Halmai  labdája. A visszafutó Nováknak azonban sikerült hazafejelnie. Illetve csak majdenem. A fejes túl gyengére sikeredett, így a szemfüles Dombi  utolérte a labdát és a kapuba emelte a kimozduló kapus felett.
Ismét Dombi  kapott labdát most Kovács tól és a kapu felé indult. A második félidő óta védő Dabanovics megpróbálta szerelni, de Dombi  egy csellel becsapta és már nyargalt volna tovább. A szlovén kapuvédő azonban buktatta. A játékvezető habozás nélkül kiállította a kapust és mivel az eset a 16-oson belül történt, 11-est is ítélt, amit Sebők Vilmos  értékesített. Érdekes, hogy mivel kapuscseréje már volt a vendégeknek, így a kapuba a hátvéd Galics állt.
A hosszabbítás első percében kissé elmélázott a védelmünk és így fejelhetett Acsimovics nyolc méterről nyugodtan a kapunkba.


Ezzel a győzelemmel "kiegyenlítettük" a számlát a szlovénokkal szemben. Az újjászervezett válogatott jó sorozata tovább folytatódott. 
 
Előzmények
Válassz a listából