Előző 721. LG Cup '98 torna, elődöntő Következő

Irán
  0:2  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 1998.04.20. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Rafi, szíriai Nézőszám: 70000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Korsós Attila /15 , Illés Béla /57

Cserék: Manszurian -> Mahdavikia /46 , Emamifar -> Akbarpur /46 , Korsós Attila  -> Tóth Norbert  /48 , Esztili -> Hamedani /68 , Sebők József  -> Váczi Zoltán  /70 , Fehér Csaba  -> Lakos Pál  /88 , Horváth Ferenc  -> Vincze Ottó  /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A hetvenes években már háromszor is találkoztunk az iráni válogatottal. Minden alkalommal nyertünk.


Most is jól játszott a magyar csapat, mint ahogy az előző találkozón az osztrákok ellen. A mérkőzés elején erőteljes támadásokkal kezdtünk. Egy rövid felszabadító rúgást Illés  átfejelt a baloldalon tisztán álló Korsós nak, aki nyolc méterről a kapu bal sarkába helyezett. Egy perc múlva megint veszélyes helyzetünk adódott, de azután elsősorban a védekezésre koncentráltunk. A mérkőzés nagy részében átengedtük a pályát az irániaknak és bizony többször volt szükségünk Hajdu  remek védéseire és a szerencsére is.
Amikor azonban lehetőségünk adódott gyors kontra támadásokkal teremtettünk veszélyes helyzeteket. A második félidőben Sebők József  előszőr tizenöt méterről lőtt kapufát, majd két perc múlva ügyesen indította a középütt előretörő Illés t, aki éppen csak a 16-oson belülről a kapuba emelt.


Jó összeszoktató mérkőzés volt a formálódó válogatott számára. Okosan játszott és jól küzdött a csapat. 
 
Előzmények
Válassz a listából