Előző 695. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (X. Európa-bajnokság - Anglia) Következő

Magyarország
  1:0  
(1:0)
Svédország

Időpont: 1995.04.26. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Lopez Nieto, spanyol Nézőszám: 8000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Halmai Gábor /2

Cserék: Mild -> R. Andersson /63 , Vincze István  -> Urbán Flórián  /69 , Csertői Aurél  -> Szlezák Zoltán  /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az előző két évben egyszer-egyszer játszottunk egymással. A tavalyi találkozó az európa bajnoki selejtező sorozatban zajlott. Mindkét alkalommal itthon és idegenben is 2-0 arányú vereséget szenvedtünk. Mit várhattunk ettől a találkozótól...


Meglepően jól kezdtünk. A második percben elért találatot azonban nem követték továbbiak. De nem csak mi nem tudtunk a találkozón újabb gólokat elérni, hanem a vendégek sem. Nekik pedig még az az egy sem volt.
Nagy harcot vívott a két együttes. Nem a szép játék, hanem a küzdelem volt a mérkőzés jellemzője. Ebben a csatában végül remekül helytállt a csapat és sikerült megőrizni az első percekben megszerzett találatot.


Voltak akikben a mérkőzés hatására már-már a nyolcvanas években a világbajnokságra eljutott magyar válogatott képe rémlett fel. Mások azonban arra figyelmeztettek, hogy óvatosan álmodjunk.
A szövetségi kapitány szerínt keményen dolgozva ezekkel a labdarúgókkal még szép eredményeket érhetünk el és nem csak egy-egy találkozón. Mindenki ezt remélte. 
 
Előzmények
Válassz a listából