Előző 576. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (VII. Európa-bajnokság - Franciaország) Következő

Dánia
  3:1  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1983.06.01. Helyszín: Koppenhága, Idraetspark Térkép
Vezette: Fahnler, osztrák Nézőszám: 50000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Elkjaer-Larsen/3 , Nyilasi Tibor /30 , J. Olsen/83 , Simonsen/85

Cserék: Lauridsen -> J. Olsen /46 , Kiss László  -> Szentes Lázár  /66 , Törőcsik András  -> Kardos József  /79

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A továbbjutáshoz mindenképpen győzni kellett volna, ami rendkívül nehéz feladatnak látszott. Nem csak azért, mert idegenben játszottunk, hanem azért is mert a Dán válogatott nagyon komoly játékerőt képviselt.


A hazaiak nem is sokáig hagytak kétséget affelől, hogy komolyan veszik a találkozót, gyorsan vezetést szereztek. Az első félidőben ennek ellenére azt kellett látnunk, hogy a magyar csapat nagy nehézségek és hősies küzdelem árán ugyan, de mégiscsak ellenállt az erőteljes dán rohamoknak. Sőt, még az egyenlítés is sikerült.
A második játékrészre azonban elfáradtak a játékosaink és egyre inkáb előtünt a két válogatott közötti technikai és elsősorban az erőnléti különbség. Még így is csak a találkozó utolsó tíz percében dőlt el a két pont sorsa. Ekkor azonban két perc alatt kétszer is a hálónkba került a labda.


Az újabb - sorrendben harmadik - selejtező "zakó"-val gyakorlatilag a nullára csökkentek a továbbjutási esélyeink. Ha valakinek egyáltalán ebből a csoportból reálisan ilyen tervei lettek volna?


Mészöly Kálmán 
szövetségi kapitány még hazautazás előtt, a repülőtéren közölte, hogy lemond megbízatásáról. Három hét múlva Mezey György  kapott hároméves felhatalmazást a válogatott munkájának irányítására. 
 
Előzmények
Válassz a listából