Előző 575. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (VII. Európa-bajnokság - Franciaország) Következő

Magyarország
  2:3  
(1:2)
Görögország

Időpont: 1983.05.15. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Sostarics, jugoszláv Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Anasztopulosz/16 , Nyilasi Tibor /24 , Kosztikosz/33 , Papaioannu/51 , Hajszán Gyula /88

Cserék: Martos Győző  -> Jancsika Károly  /43 , Bodonyi Béla  -> Szokolai László  /46 , Kuszulakisz -> Ardizoglu /67 , Szkartadosz -> Manolosz /75

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az előző találkozón az angolok ellen elszenvedett vereség nem volt kellemes és örömteli, de elfogadhatónak számított, főleg idegenben. Most azonban itthon a görög válogatott ellen mindenképpen győzelmet vártak a szurkolók.
A csapat összeállítását sok kritika érte, de végülis a szövetségi kapitány feladata és joga volt a játékosok kiválasztása és annak helyességét, vagy helytelenségét a mérkőzés igazolhatta vissza.


Sajnos a találkozón mutatott játék alapján úgy látszott, hogy a kételkedőknek volt igazuk. Válogatottunk nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Igazi küzdelemnek, akarásnak a nyomát sem lehetett felfedezni. A csatárainkból hiányzott az átütőerő, a védelem pedig nem tudott hatékony ellenállást kifejteni. Mindennek ellenére szereztünk két gólt, de ami elkeserítő, egyel többet kaptunk.


Ez már kudarc volt a javából! A görögök elleni hazai fiaskót nehezen emésztette meg a szurkolótábor és ez nem sok jót ígért a továbbjutás szempontjából sem. 
 
Előzmények
Válassz a listából