Előző 568. Világbajnoki csoportmérkőzés 3. csoport (12. VB Spanyolország) Következő

Magyarország
  1:1  
(1:0)
Belgium

Időpont: 1982.06.22. Helyszín: Elche, Nuevo Estadio Altabix Térkép
Vezette: White, angol Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Varga I. József /28 , Czerniatynski/76

Cserék: Vandersmissen -> Van Moer /46 , Müller Sándor  -> Sallai Sándor  /58 , Gerets -> Plessers /63 , Kiss László  -> Csongrádi Ferenc  /70

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A csoportból három ponttal biztosan nem lehetett továbbjutni, tehát nekünk mindenképpen győzelemre volt szükségünk. A belgáknak viszont egy pont, azaz egy döntetlen már elegendő volt a csoportelsőséghez.
A szövetségi kapitány kicsit alakított a csapaton. Bekerült a csatársorba Törőcsik András .


A találkozón mi játszottunk jobban. Többet támadtunk és több gólhelyzetünk is volt, de a befejezés közel félórán keresztül nem akart sikerülni.
28.perc: Törőcsik  addig cselezgetett, amíg húsz méterre a belga kaputól szerelték. Az elpattanó labdára azonban a felfutó Varga  lecsapott. Észre vette, hogy az ellenfél kapuja felé szabad az út. Nagy lendülettel indult meg és 12 méterről hatalmas erejű ballábas lövést küldött a kapu közepén a léc alá. 1-0
Továbbra is mi játszottunk fölényben.
64.perc: Mészáros  rúgta ki a labdát a középen egyedül kiugró Fazekas -hoz. A teljesen tiszta helyzetben kapura törő (éppen Belgiumban játszó) csatárt a kifutó Pfaff nemes egyszerűséggel "elgázolta". Ezért a szabálytalanságért a belga kapust azonnal ki kellett volna állítani, de a játékvezető csupán sárga lapot adott.
76.perc: Az eddigi selejtezőkön szinte csak hibákat vétő Ceulemans most a jobb oldalon megiramodott. Átjátszotta magát Kerekes en, megbotlott, elesett de felállt és középre gurított a 11-es ponthoz. A labdát az ott egyedül álló Czerniatynski kapta és jobb belsővel nyugodtan csúsztatott a vetődő Mészáros  mellett a kapu jobb sarkába. 1-1


A 76. percig, sőt tulajdonképpen az egész mérkőzésen jobbak voltunk, továbbjutásra álltunk. Sőt! Amennyiben 1-0-as vezetésünknél Pfaff kapust kiállítja a játékvezető bizonyára másként alakul a találkozó. A sípmester azonban - nem először a VB-k történetében - nem velünk volt. Ezzel kiestünk és a mérsékelt teljesítményt nyújtó belga csapat jutott tovább. (Később csoportjukban az utolsók lettek.)
Természetesen nem csak másban kell keresni a hibát, hiszen mi is tehettünk volna azért, hogy az eredmény másként alakuljon. Például, ha a sok gólhelyzetünkből, csak egyel többet berúgúnk. 
 
Előzmények
Válassz a listából