Előző 569. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  5:0  
(3:0)
Törökország

Időpont: 1982.09.22. Helyszín: Gy?r, Rába-stadion Térkép
Vezette: Poucek, csehszlovák Nézőszám: 8000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Garaba Imre /10 , Burcsa Győző /28 , Budavári László /40 , Kiss Sándor /61 , Póczik József /73

Cserék: Erdal -> Talu /30 , Tulipán Mihály  -> Borostyán Mihály  /46 , Izsó Ignác  -> Kiss Sándor  /46 , Tóth József  -> Péter Zoltán  /67 , Engin -> Iskender /74

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Három hónappal a világbajnoki utolsó mérkőzésünk után a török csapatot fogadtuk. A mérkőzést vidéken rendezték, de még a kisebb stadionhoz képest is nagyon kevesen jöttek ki a találkozóra. Pedig a kezdő csapatban négy helyi (Rába ETO) játékos kapot helyet. Egyébként is meglehetősen fiatal csapat lépett pályára és négy újonc is szóhóz jutott.
A törökökkel legutóbb 20 éve találkoztunk, akkor is ők voltak Magyarországon.


A játékot az összeszokott, tisztán győriekből álló középpályás sor remekül irányította. Olajozottan működött a gépezet. Kiválóan szervezték a támadásokat és a gólgyártásból is kivették a részüket. Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy ezen a mérkőzésen mi vagyunk a jobbak. Az egész találkozón az történt amit mi akartunk. A gólokat szépen egyenletesen elosztva lőttük, a védelmünknek pedig alig akadt érdemi munkája.


Magabiztosan vertük az azóta sokat fejlődő - sőt elénk kerülő – törököket. Egy formálódó, megfiatalított válogatott szép bemutatkozását láthatták a vidéki város stadionjába ellátogató szurkolók. 
 
Előzmények
Válassz a listából