Előző 556. Világbajnoki selejtező Európa 4. csoport (12. VB Spanyolország) Következő

Norvégia
  1:2  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1981.05.20. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Moffatt, észak-ír Nézőszám: 23000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Thoresen/57 , Kiss László /77 , Kiss László /79

Cserék: Törőcsik András  -> Bodonyi Béla  /66 , Hareide -> Davidsen /83 , Berntsen -> Mathisen /84

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az előzetes elképzelések szerínt a világbajnoki selejtezők során a hazai mérkőzéseken mindenképpen nyerni kellett és idegenben legalább egy pontot szerezni. Tehát a cél a döntetlen elérése volt.


A mérkőzés elején válogatottunk védekezésre rendezkedett be. Óvatosan játszottunk, arra számítva, hogy a hazaiak lerohanással próbálkoznak, de ez nem következett be. Csapatunk mintha ezt nem akarta volna elhinni. Egész első félidő alatt vártak, a norvégok pedig nem rohantak. Így meglehetősen unalmas labdázgatással telt az idő.
A szünet után a vendéglátók úgy döntöttek, ha roham kell, hát legyen. Átvették a mérkőzés irányítását és megszerezték a vezetést is. A mieink most úgy érezték minden rendben. A norvég támadások után mi következünk. Játszani kezdtünk és Fazekas László  szerzett is egy gólt, de a játékvezető ezt érvénytelenítette. Ezután azonban nem szüneteltek a támadásaink és Kiss László  remek bemutatójával két perc alatt fordítottuk meg a mérkőzés állását.


Nagyszerű harci morálról tett bizonyságot a csapat a kezdeti tétovázás után. Idegenben fordítottunk, amire nagyon régen nem volt példa tétmérkőzésen! A három selejtezőn szerzett öt pont bírtokában nyugodtabban várhattuk az angol csapatot Budapestre. 
 
Előzmények
Válassz a listából