Előző 443. Világbajnoki selejtező Európa, 2. csoport (9. VB Mexikó) Következő

Csehszlovákia
  3:3  
(1:2)
Magyarország

Időpont: 1969.09.14. Helyszín: Prága, Slavia-stadion Térkép
Vezette: Tschenscher, NSZK-beli Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sós Károly 

Góllövők: Bene Ferenc /9 , Hagara/26 , Dunai II. (Dujmov) Antal /37 , Fazekas László /48 , Kvasnák/51 , Kuna/77

Cserék: Plass -> Hrvinák /46 , Szikora -> Pollák /51 , Mészöly Kálmán  -> Juhász István  /55 , Fazekas László  -> Puskás Lajos dr.  /75

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Minden pont létfontosságú volt a továbbjutás szempontjából, sőt egy győzelem már a továbbjutást jelentette volna. Tudta ezt mindkét csapat és a szurkolók is, ennek megfelelően nagy csatát várt mindenki.


A várakozásokban nem is kellett csalódni. A magyar válogatott gyorsan vezetést szerzett és hiába egyenlített a hazai csapat, a szünetre mégis egygólos előnnyel vonulhattunk. Ez az eredmény jól mutatta, hogy csapatunk ha nagy küzdelemben is, de minden képpen megérdemelten vezet.
A második félidő elején ismét mindent beleadtunk a támadásokba és gyorsan elhúztúnk 3-1-re. A csehszlovákok viszonylag hamar válaszoltak és nem hagyták, hogy azt higyjük lefutott a találkozó. Úgy tünt, hogy az állandó, megállás nélküli harc kifárasztotta csapatunkat. Ezen a végrehajtott cserék sem változtattak. A csehszlovákokat pedig erejük utolsó tartalékainak mozgósítására késztette a fergetegesen szurkoló hazai közönség. Szinte bekiabálták a kapuba az újabb egyenlítő gólt.


A rendkívül fárasztó mérkőzés után még mindig nyílt maradt a továbbjutásért folytatott versenyfutás. A magyar csapat már 3:1-re vezetett, így noha a mérkőzés előtt elfogadta volna mindenki az egy pontot, mégis maradt hiányérzete a drukkereknek.
Később kiderült: ez az elvesztett pont nagyon hiányzott a végelszámolásnál. 
 
Előzmények
Válassz a listából