Előző 382. Világbajnoki selejtező Európa, 4. csoport (7. VB Chile) Következő

Magyarország
  3:3  
(2:2)
Hollandia

Időpont: 1961.10.22. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Phillips, Skót Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Van der Linden/8 , Van der Linden/14 , Monostori II. Tivadar /19 , Göröcs János /21 , Groot/56 , Tichy Lajos /80

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az utolsó - immár tét nélküli - VB selejtező, hiszen az előző selejtező mérkőzés megnyerésével már biztosan tovább jutottunk.


Nem vettük komolyan a találkozót és így történhetett meg, hogy a hollandok vezetést szereztek. Kis idő múlva ez az előny már két gólra nőtt. Ekkor azért felébredt a magyar csapatban a becsvágy, ami a szégyenletes vereség elkerülésére sarkallta őket. Kicsit élénkebben mozogtak a játékosaink, jobban koncentrált a védelem és a csatár sor is. Amilyen gyorsan bekaptuk a két gólt, még annyi idő sem kellett és már ki is egyenlítettünk. De ezzel meg is elégedtek labdarúgóink. Csak arra ügyeltek, hogy ne kapjunk gólt.
A második félidő elején ismét a vendégek szerezték meg a vezetést és most kicsit tovább tartott az ébredés. Az egyenlítéssel azonban most is beértük.


A játék nagyon gyenge volt, de mindenki azzal vígasztalta magát, hogy a világbajnokságon ott vagyunk és majd ott megmutatluk... 
 
Előzmények
Válassz a listából