Előző 381. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  2:1  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1961.10.08. Helyszín: Bécs, Práter-stadion Térkép
Vezette: Korelus, Csehszlovák Nézőszám: 92000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Tichy Lajos /9 , Rafreider/14 , Oslansky/81

Cserék: Stotz -> Oslansky /36 , Monostori II. Tivadar  -> Göröcs János  /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Négy hónapja Budapesten kaptunk ki. Már csak ezért is győzni akartunk Bécsben.


Nem is kezdődhetett volna jobban a találkozó. Válogatottunk nagy lelkesedéssel azonnal támadólag lépett fel és pár percel a kezdés után, már szállt is Bozsik  labdája Monostori II.- höz, aki ragyogó gólt lőtt a hazaiak kapujába. De nem így látta mindezt a játékvezető és les címén érvénytelenítette a találatot. Később a filmhíradókban látható volt újra a jelenetsor és az is, hogy a gól teljesen szabályos volt.
Csapatunknak nem szegte kedvét az eset, továbbra is teljes erővel küzdöttek és hamarosan "újra" megszereztük a vezető gólt. Most szabadrúgásból. Ezt a játékvezető is jóváhagyta. Valami azért mégis szöget üthetett a fejébe, mert pár perc múlva megint egészen elképesztő ítéletett hozott. Történt ugyanis, hogy egy osztrák támadásnál Buzeket a 16-oson belül szerelte Sipos . A labda elhagyta a játékteret, a partjelző a szögletzászlóra mutatott, Buzek "vetett egy bukfencet" a bíró pedig 11-est ítélt. Kiegyenlítettek a vendéglátók. Alig negyedóra alatt ilyen súlyos a válogatottunkat súlytó ítéletek kicsit kedvét szegték a fiúknak.
Lassan a végéhez közeledett a jól indult, de kicsit unalmassá váló mérkőzés. De ezen a napon a szerencse nem minket választott. Az egyik osztrák támadás végén a felszabadító rúgásunk kicsit rövidre sikerült és Oslansky az elé került labdát húsz méterről kapásból nagy erővel a kapuba lőtte. 
 
Előzmények
Válassz a listából