Előző 332. Európa-kupa (6. sorozat) Következő

Magyarország
  2:2  
(1:1)
Jugoszlávia

Időpont: 1956.04.29. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Van Nuffel, Belga Nézőszám: 100000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Vukas/6 , Fenyvesi Máté dr. /42 , Bozsik József /55 , Veszelinovics/75

Cserék: Herceg -> Mujics /31 , Mátrai (Magna) Sándor  -> Kárpáti Béla  /46 , Tichy Lajos  -> Machos Ferenc  /54 , Beara -> Krivokucsa /56

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 6. Európa-kupa sorozat hatodik mérkőzése.
Jugoszláviában nagyon jó csapat jött létre. Technikailag jól képzettek és modern labdarúgást játszottak. Talán ez a csapat hasonlított legjobban a mi válogatottunkhoz.


A vendégek rögtön a mérkőzés kezdetén lerohantak minket. Megszerezték a vezetést és ezután is villámgyors akciókkal veszélyeztették a kapunkat. Védelmünknek csak nehezen sikerült megakadályozni, hogy újabb gólt érjenek el. Az első félidő végére már csatáraink is többször teremtettek gólhelyzeteket a jugoszlávok kapuja előtt sőt ki is egyenlítettünk.
A második félidő mintha az első fordítottja lett volna. Most mi szereztünk gyors gólt, azután végig támadtuk az első félórát. Többször azonban nem sikerült a kapuba találnunk és a játékrész végére most a vendégek jöttek föl. Nekik is sikerült az egyenlítés. Így nagy küzdelemben, hihetetlen iramú mérkőzésen a játék képének megfelelő, igazságos döntetlen született. 
 
Előzmények
Válassz a listából