Előző 322. Válogatott találkozó Következő

Finnország
  1:9  
(0:4)
Magyarország

Időpont: 1955.05.19. Helyszín: Helsinki, Olimpiai Stadion Térkép
Vezette: Andersson, Svéd Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Palotás (Poteleczky) Péter /7 , Palotás (Poteleczky) Péter /12 , Puskás (Purczeld) Ferenc /39 , Palotás (Poteleczky) Péter /43 , Tóth II. József /49 , Csordás Lajos /51 , Hiltunen/60 , Tichy Lajos /64 , Tichy Lajos /67 , Csordás Lajos /86

Cserék: Palotás (Poteleczky) Péter  -> Kocsis Sándor  /46 , Puskás (Purczeld) Ferenc  -> Tichy Lajos  /46 , Nieminen -> Koivisto /46 , Mustonen -> J. Peltonen /46

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A négy mérkőzésből álló északi túra negyedik, így tehát utolsó találkozója.
A finnek meglepően nagy szeretettel fogadták a válogatottat. A szövetség elnöke kijelentette: "Valamennyi ország közül mi mindig a magyar csapatot látjuk a legszívesebben Helsinkiben, annyira megszerettük magyar testvéreinket az olimpia idején. A hazai csapat fiatal, 18 éves kapusa, miután megnézte a magyarok edzését csak annyit mondott: "Ilyen lövéseket én még életemben nem láttam, nem hogy védtem volna. Bárcsak túl lennék a kétszer 45 percen." Érdekessége volt a finn csapat összeállításának, hogy a jobbhátvéd Lindmann az ország egyik legnépszerűbb szinésze volt, 27 főszereppel a háta mögött.
A magyar csapat zömmel fiatal játékosokból állt.


Ez az erősen fiatalított válogatott lelkesen, látványosan játszott és könnyedén győzte le a vendéglátókat. Ismét látni lehetett, hogy vannak méltó utódai az "aranycsapatnak". A gólok szinte egyenletesen voltak elosztva az egész találkozóra, ami mutatja folyamatos fölényünket. A finn kapusnak volt alkalma gyakorolnia azoknak a "soha nem látott" lövéseknek a védését, mert a kilenc belőtt gól ellenére is voltak lövések, amelyeket sikerült hárítania.


Az északi túra rendkívül sikeres volt. Tizenkét nap alatt négy mérkőzést játszott a magyar válogatott és mind a négyet megnyerte. A gólkülönbség is imponáló: 27:4! 
 
Előzmények
Válassz a listából