Előző 893. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  1:2  
(0:0)
Oroszország

Időpont: 2014.11.18. Helyszín: Budapest, Groupama Aréna Térkép
Vezette: Çakir Cüneyt (Törökország) Nézőszám: 6000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dárdai Pál 

Góllövők: Ignashevich Sergey/49 , Kerzhakov Aleksandr/80 , Nikolics Nemanja /85

Cserék: Kalmár Zsolt  -> Simon Ádám  /46 , Lovrencsics Gergő  -> Stieber Zoltán  /46 , Kovács István Ádám  -> Nikolics Nemanja  /46 , Szalai Ádám  -> Priskin Tamás  /46 , Berezutskiy Vasiliy -> Cheryshev Denis /46 , Kanunnikov Maksim -> Ignashevich Sergey /46 , Shirokov Roman -> Kokorin Aleksandr /46 , Fiola Attila  -> Poór Patrik  /57 , Dzyuba Artyom -> Kerzhakov Aleksandr /64 , Dzsudzsák Balázs  -> Gyurcsó Ádám  /66 , Granat Vladimir -> Semyonov Andrey /71 , Glushakov Denis -> Ozdoyev Magomed /77

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ez a felkészülési, barátságos mérkőzés a megbízott szövetségi kapitány utolsó találkozója. Ezután vagy elköszön és visszatér a Herta BSC csapatához, ahol 2012 óta az U15 csapatának edzője és ahová jelenleg is köti érvényes szerződése, vagy marad és folytatja a munkát a válogatottal. A mérkőzés előtt az első változat látszott valószínűbbnek, sőt...

A vendég orosz csapatnak, bár lényegesen magasabban jegyzik a FIFA ranglistán (mi az ötvenedik, ők a harmincadik hely körül tanyáznak), nem megy valami jól. Csoportjukban ők is a harmadik helyen állnak és kapitányukat, Capellot, komoly támadások érik. ...és a szövetséget is, hogy a jelenlegi már a harmadik külföldi kapitány, magas fizetésért és látható eredmények nélkül. A fizetését (ami egyébként rendkívül magas) már több hónapja nem kapta meg, ahogy segítői sem, akik nem is érkeztek meg a csapattal.
A csapat Capello irányítása mellett vett részt a legutóbbi VB-n és csoportjukban csak a harmadik helyet szerezték meg (Belgium és Algéria mögött). Az EB selejtezőn eddig Lichesteint győzték le (4-0), a svédek ellen két 1-1 és Ausztriában egy vereség (1-0).

Az oroszokkal eddig öt alkalommal találkoztunk. Két magyar és két orosz győzelem és egy döntetlen. Kicsit "finomítja a mérleget, hogy a két győzelem 1912-re esik, amikor Oroszországban 0-12 és 0-9 arányban diadalmaskodtunk. Ezután 1993-ban 3:0 és 3:1 arányban maradtunk alul. 2010-ben pedig 1:1-et játszottunk.
Természetesen, ha a Szovjetunió elleni találkozókat is figyelembe vesszük, akkor egy sokkal hosszabb listát kapunk.

Tőlünk Varga József nem léphet pályára betegség miatt, az oroszoknál nincsenek hiányzók. Dárdai elmondása szerint most mindenkinek játéklehetőséget akar adni, tehát sok cserére kell számítani.

A találkozó első tíz percében gyakorlatilag csak mi próbálkoztunk, de veszély nélkül. Az első igaz helyzetet a tizenegyedik perc hozta meg. Kalmár tört előre és huszonöt méterről célozta meg a jobb oldalt, de a kapus hárítani tudott. Ezután Lovrencsics a tizenhatosról próbálkozott, de kevéssel a jobb alsó mellé gurított.
Az oroszok egyre inkább fölénybe kerültek. Átvették az irányítást, támadásokat vezettek, de veszélyt nem jelentettek. A huszonnyolcadikban Szamedov küldte a labdát a remek helyzetben lévő Dzagojev felé, de Fiola kitűnő becsúszásával keresztülhúzta a számításukat. A félidő legnagyobb helyzetében is benne van Fiola. Sajnos egy rossz passzal, ami Dzujbához jut, aki megindul a kapu felé. Kádár és Juhász lemarad és a vendég játékos már a tizenhatoson belül jár. Dibusz kilép és a lapost lövést vetődve hárítja. Egy perc múlva Scsenyikov kever a tizenhatoson belül. Kádár odalép és ha az orosz nem annyira látványosan esik el, akkor még tizenegyes is lehetett volna.
A negyvenegyedik percben Sirokov emelt előre. Juhász nem éri el a labdát így Dzujbához kerül, aki nyolc méterről lőhet kapura. Ezt meg is teszi, de a kapu előtt keresztben elfutó Berezuckij lábát találja el. Gól helyett les...

A második félidő is úgy kezdődik, ahogy az első véget ért. Bár támadunk és harcolunk, azért az oroszok a veszélyesebbek. A negyvenkilencedik percben ez a fölény góllá érik. Jobb oldalról ívelnek be szögletet. A rövid saroknál Ignasevics megelőzi Juhászt, Priskint, Tőzsért és öt méterről a bal felsőbe csúsztat. (0-1)

Két perccel a gól után Dzsudzsák próbálkozik. Balról, a tizenhatoson belülről, úgy tizenkét méterről lő, kicsivel a jobb sarok mellé. Az ötvennegyedik percben Tőzsér harminc méteres lövése nagy erővel száguldott a jobb alsó felé, de Lodigin bravúrral hárít. A bal oldalról elvégzett szöglet után Priskin öt méterről lő a bal felső mellé. Lövés közben erősen rángatták, de ez sem tizenegyes. A hatvanhatodik percben Cserisev szökteti Kerszakovot, aki balról, éles szögből, mintegy hét méterről lő. Dibusz bravúrral hárít.
A hetvenkilencedik percben húsz méterről, kisit balról végeznek el szabadrúgást a vendégek. A rácsavart labda a felső lécről pattan vissza. Nem rajtunk múlott...
Egy perc múlva már nem volt segítség. Makejev, Dzagojev, Kerszakov a labda útja. Utóbbi Kádár mögött lépett ki és tört a kapura. Amint a tizenhatoson belülre ér, már lő is és a labda a kifutó Dibusz lábai között a hálóba vágódott. (0-2)

A nyolcvanhatodik percben Priskin beemeli a labdát a tizenhatosról, a balösszekötő helyén érkező Nikolicsnak, aki ballal, tizennégy méterről a rövid sarokba talál. (1-2)

A hátralévő időben néhány támadás és időhúzás.... az eredmény nem változik.

A mérkőzés nem hozott túlságosan nagy iramot és küzdelmet sem. Kissé visszafogott, kissé unalmas volt a mérkőzés. Összességében nem vallottunk kudarcot. Az orosz csapat megszerezte a győzelmet, de nem valószínű, hogy ez a játék erősítette Capello helyzetét. Nálunk Dárdai teljesítette amit vállalt, most az a kérdés, ki viszi tovább az éledni kezdő tüzet....

  
 
Előzmények
Válassz a listából