Előző 866. Barátságos mérközés Következő

Lengyelország
  2:1  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2011.11.15. Helyszín: Poznan, Stadion Miejski Térkép
Vezette: Hannes Kaasik Nézőszám: 9000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Pavel Brozek/37 , Priskin Tamás /77 , Vanczák Vilmos /85

Cserék: Adam Matuszczyk -> Rafal Murawski /46 , Sándor György  -> Hajnal Tamás  /46 , Tőzsér Dániel  -> Elek Ákos  /46 , Arkadiusz Glowacki -> Lukasz Piszczek /58 , Dariusz Dudka -> Tomasz Jodlowiec /65 , Pawel Brozek -> Robert Lewandowski /65 , Adrian Mierzejewski -> Ludovic Obraniak /72 , Priskin Tamás  -> Feczesin Róbert  /80 , Grzegorz Wojtkowiak -> Janusz Gol /82

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Lengyelországba utaztunk a 2011 évi utolsó válogatott találkozóra. Tulajdonképpen stadionavatónak szánták az összecsapást a hazaiak. A nézőtéren alig lézengtek az emberek. Az érdektelenség nem csak nekünk szólt, hanem a magas jegyáraknak és annak is, hogy a vendéglátók mezén már nem volt látható a címeres sas.

Az előző, Liechtenstein elleni mérkőzéshez képes sokat változott a kezdő csapat.

A lengyelek egyértelműen jobban kezdték a találkozót. A középpályát uralták és onnan indították támadásaikat, amik befejezésébe szerencsére mindig becsúszott valami hiba.
Az első helyzetünkre a tizennyolcadik percig kellett várni. Továbbra is a vendéglátók maradtak azonban fölényben és a harminchetedik percben ez gólban is jelentkezett. Az eddig is rendkívül aktívan játszó Kuba gurított vissza Mierzejewskinek, aki tizennyolc méterről megcélozta a kaput. Bogdán a labdát csak kiütni tudta, ám a játékszer éppen a középen érkező Brozek elé került, aki öt méterről a fekvő kapus mellett lőtt a hálóba. (1-0)

A második félidő majdnem egy újabb hazai góllal kezdődött. Két perccel a kezdés után Mierzejewski hét méterről leadott lövését Bogdán bravúrral, lábbal hárította. Újabb két perc és újabb Mierzejewski lövés. Ezúttal tizenhat méterről és ezúttal a kapu fölé. Most azért már nekünk is akadnak támadásaink. Az egyik ilyen az ötvenedik percben futott. Gera Komanhoz játszott, aki beemelt az érkező Priskinnek. A jó ütemben betörő játékost azonban a büntető területen belül lerántották. A játékvezető nem észlelt szabálytalanságot. (Lehet, hogy az észt bírónak eszébe jutott, hogy pár napja Kassai Viktor az Észt- Ír EB pótselejtezőn két észt játékost is kiállított?)
A következő percekben kiegyenlített játék alakult ki. A lengyelek is és mi is alakítottunk ki helyzeteket. A hatvanegyedik percben Priskin Hajnaltól kapott labdát. A védők közül is kapura tudta szúrni és Fabianskinak bizony nagyon kellett igyekeznie, hogy hárítani tudjon. A hetvenhetedik percben azonban végre megszületett az egyenlítés is. Elek a félpályáról indult a bal oldalon, beemelt Priskinhez, aki kapásból, tíz méterről, nagy erővel lőtt a bal alsó sarokba. (1-1)

Továbbra is támadásban maradtunk. Azután mégis a vendéglátók örülhettek. Blaszczykowski határozottan és nagy lendülettel tört előre a jobb oldalon és miután három védőnk is képtelen volt szerelni, már a tizenhatoson belülről, középre emelt. Vanczák az érkező Lewandowskival viaskodott a kapu sarkánál. Előbb a lengyel lábába rúgta a labdát, majd a kapu felé tartó játékszert ki akarta rúgni, de a játékszer a hálóban kötött ki. Öngól. (2-1)

A döntetlen jobban kifejezte volna a játék képét, de a hazai győzelmet sem tarthatjuk érdemtelennek. 
 
Előzmények
Válassz a listából