Előző 865. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  5:0  
(2:0)
Liechtenstein

Időpont: 2011.11.11. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Pavel Cristian Balaj Nézőszám: 23000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Priskin Tamás /10 , Priskin Tamás /20 , Dzsudzsák Balázs /76 , Koman, Vladimir /79 , Feczesin Róbert /89

Cserék: Peter Jehle -> Cengiz Bicer /46 , Martin Büchel -> Sandro Wieser /46 , Hajnal Tamás  -> Koman, Vladimir  /63 , Priskin Tamás  -> Németh Krisztián  /63 , Tőzsér Dániel  -> Elek Ákos  /63 , Korcsmár Zsolt  -> Vanczák Vilmos  /63 , Michael Stocklasa -> Ivan Quintans /64 , Gera Zoltán  -> Czvitkovics Péter  /69 , Mario Frick -> Mathias Christen /73 , Bogdán Ádám  -> Király Gábor  /81 , Thomas Beck -> Fabian Eberle /84 , Nicolas Hasler -> Lucas Eberle /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az EB sorozatból való kiesés után az első barátságos találkozó szomorú aktualitást kapott. Alig több, mint egy héttel a mérkőzés előtt elhunyt Albert Flórián, a magyar válogatott és a Ferencváros legendás, aranylabdával is kitüntetett játékosa. A válogatott ezzel az összecsapással az Ő emléke előtt is szeretne tisztelegni.

A mérkőzés elsősorban a csapatépítés jegyében került megrendezésre. Ennek megfelelően a csapatban helyet kaptak visszatérő válogatottak.

A mérkőzés előtt Albert Flóriánra emlékeztek.

Már az első labdaérintéseknél is látszott, hogy nem a vendég csapat lesz a találkozó meghatározója. Meglehetősen "ügyetlenkedve" kezdtek. A tizedik percben meg is született az első gólunk. A félpályánál Tőzsér szerezte meg a labdát, amit balra továbbított Dzsudzsákhoz, aki középre emelet. Az érkező Priskint öt méterről fejelt a kapuba. (1-0)

Továbbra is veszélyesen támadunk. A liechtensteini csapat nem tud ellenállást kifejteni. Ez a nyomás a huszadik percben ismét góllá érik. Tőzsér huszonöt méterről, lapos lövéssel próbálta a labdát az ellenfél hálójába juttatni. A kapus még éppen ki tudta ütni, de a kipattanóra lecsapott Priskin és megszerezte második találatát. (2-0)

Továbbra is fölényben játszottunk, amit az is bizonyít, hogy az első vendéghelyzet a harmincharmadik percben alakult ki, de azt is csúnyán elrontották.

A második félidőben éppen úgy folytatódott minden, ahogy az első félidőben is láthattuk. Lényegesen többet birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk és az utolsó húsz percben újabb gólokat szereztünk. A hetvenhatodik percben Dzsudzsák Vanczáktól kapott labdát a kaputól tizenkét méterre, észrevette, hogy a kapus kimozdult, ezért elegánsan a hálóba emelt. (3-0)

Még az eddigiekhez képest is erőteljesebben támadtunk. A hetvenkilencedik percben Czvitkovics beadására rosszul jött ki a vendégek kapuvédője és a középre perdülő labdát Koman tíz méterről helyezhetett az üres kapuba. (4-0)

Lendületben volt a csapat és a vége előtt egy perccel még Feczesinnek is sikerült betalálnia. A Némethtől kapott labdára érkezett pontosan és két méterről nem is hibázott. (5-0)

Albert Flórián emlékéhez méltó játékot láthattunk. Igaz, az ellenfél nem képviselt számottevő játékerőt. Csapatépítő, tisztelgő mérkőzésnek kiváló volt.

  
 
Előzmények
Válassz a listából