Előző 839. Világbajnoki selejtező Következő

Albánia
  0:1  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 2009.03.28. Helyszín: Tirana, Qemal Stafa-stadion Térkép
Vezette: Kuipers, holland Nézőszám: 19000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Erwin Koeman 

Góllövők: Torghelle Sándor /38

Cserék: Lika -> Bakaj /70 , Hajnal Tamás  -> Vadócz Krisztián  /79 , Torghelle Sándor  -> Priskin Tamás  /86 , Halmosi Péter  -> Gera Zoltán  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Jelenleg hét pontunk van és a csoport második helyén állunk. Az első (eggyel kevesebb mérkőzéssel) Dánia, a harmadik a mostani ellenfél Abánia, de ők öt mérkőzésen vannak túl, azután következik a szintén négy mérkőzésen csak öt pontot begyűjtő Portugália. Svédország három mérkőzésből szerzett öt pontjával jelenleg az ötödik, Málta pedig  egy döntetlennel áll az utolsó helyen. Ha most győzni tudunk, akkor átvehetjük a csoportelsőséget. Még ha úgy is, hogy a többiek (Albánia kivételével) kevesebb találkozón gyűjtögethettek.

Eltiltás miatt csapatunkban nem léphetett pályára védelmünkből Juhász és Bodnár sem, azután a végleges kezdőből a kapitány kihagyta Gerát és Dzsudzsákot is. Az albán csapatból pedig Bogdani nem játszik, aki az egyik meghatározó csatáruk.

A stadionban tüzes hangulat uralkodott. A hazai közönség lelkesen és harcosan buzdította csapatát. Az első percekben egyik csapat sem jutott el a másik kapujáig. Valamivel többet birtokolták a labdát a vendéglátók, akik nem csak keményen, de néhol inkább durván játszanak.  A hatodik perc hozta meg az első kapuralövést. Az albánok jutottak szabadrúgáshoz a kapunktól húsz méternyire. A jól meglőtt labdát Babos a mezőnybe öklözte. A következő percekben is leginkább a mi térfelünkön folyt a küzdelem. Volt néhány ígéretes támadása is az albán csapatnak, de az első negyedóra végére sikerült kiegyenlítetté tennünk a játékot. Megszülettek az első helyzeteink is. A legveszélyesebb a tizenhatodik percben Huszti szöglete után alakult ki. Torghelle és Halmosi is kísérletet tett, de a védők végül felszabadítottak. A következő percekben ismét a hazaiak veszélyeztettek. A főszereplő Salihi volt, aki előbb egy pontos beadást fejelt a kapu torkából centikkel mellé, majd egy elvesztett labdánkból játszotta magát lövőhelyzetbe, de húsz méteres lövése elkerülte a kaput.

Félóra játék után végre kezdett bemelegedni a csapatunk. Rudolf indította Hajnalt, aki húsz méterről nyeste meg a labdát és lövése éppen csak elkerülte a bal felső sarkot. A hazai csapat kontráját Berisha vezette és tizenhat méterről a jobb alsó mellé lőtt. A harmincnegyedik percben Hajnal végzett el szabadrúgást, huszonkét méterre az albán kaputól. Meglőtt labdája előbb lepattant a sorfalról, amit így ismét rátűzhetett, ezúttal nem sokkal a felső léc fölé. Három perc múlva megint Hajnal állhatott a labda mögé. Balról ívelte be a szögletet éppen az érkező Torghelle fejére, ahonnan csak alig kerülte el a kaput a csúsztatott fejes. A következő perc pedig meghozta a vezető gólt is! Huszti dajkálgatta a labdát, majd középre emelt, ahol Dallku próbálta meg kifejelni, de lecsúszott a fejéről a labda és Toghelle csapott le rá, levette és öt méterről a kapuba vágta. (0-1)

A gól után nagyon rákapcsoltak az albánok. Mind a támadásaik, mind a szabálytalanságaik erőteljesebbek lettek, de szerencsére mind a kettőt átvészeltük.

A második félidő első másodperceiben Torghelle megszerezte a labdát és villámgyorsan, egyedül nyargalt a kapu felé. Már csak Hidivel állt szemben, amikor tizenöt méterről lőtt, de labdája a jobb kapufa mellé perdült. Az ellentámadásból a hazaiak alakítottak ki helyzetet. Berisha passzolta középre a labdát, az egyedül felejtett Likához, akinek a fejesét Babos csak nagy bravúrral tudta hárítani. Két perc múlva Lika ívelt Berisha felé, de szerencsére a labda nem volt elég pontos. Az első tíz percben nagyon megszorongattak bennünket a hazaiak, de sikerült átvészelni kapott gól nélkül és kijönni a szorításból. A következő tíz percben sorra alakítottuk ki a helyzeteinket - igaz nem voltak nagyon veszélyesek, de jelezték, hogy ismét mi vagyunk a játék irányítói. A hatvannegyedik percben Torghelle szerzett labdát a tizenhatoson belül és elgurított Hidi mellett, aki a lába elé vetődött. A szabálytalanság eredményét Torghelle talán kicsit túljátszotta, így a bíró nem ítélt tizenegyest (hogy egyébként ítélt volna, az persze nem biztos).

Már nem volt vissza húsz perc, amikor Babos két óriásit is védett. Először Bakaj célozta meg a kaput közel húsz méterről, majd Skela fejelt tíz méterről. A mérkőzés végéhez közeledve egyre-másra futottak a hazai támadások, de (leginkább Babosnak köszönhetően) egyenlíteni nem tudtak.

Mind a kétszer sikerült a selejtező sorozatban legyőzni Albániát. Csak emlékeztetőül jegyezzük meg, hogy a svédek és a portugálok döntetlent játszottak velük.

Öt mérkőzésből tíz pont. Ez most a második helyre elég a csoportban. Az első Dánia (négy mérkőzés, tíz pont) A harmadik helyen a portugálok, akik öt mérkőzésen csupán hat pontot produkáltak. Negyedik Svédország négy mérkőzésen megszerzett hat pontjukkal és ugyancsak hat ponttal ötödik Albánia (hat mérkőzés). Az utolsó helyen Málta, akik hat találkozón egyetlen pontot szereztek. Legközelebb ők lesznek az ellenfeleink.

A kapitányt sokan támadják, sokan magasztalják... ugyanazért. Nem veszi figyelembe senki véleményét (a közvéleményét különösen nem), csak a saját elképzeléseit hajlandó megvalósítani. Ennek eredménye a fura csapat-összeállítás (bár ilyet is láttunk már, mármint fura összeállítást). Meglátjuk mit hoznak a következő mérkőzések. 
 
Előzmények
Válassz a listából