Előző 840. Világbajnoki selejtező Következő

Magyarország
  3:0  
(1:0)
Málta

Időpont: 2009.04.01. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Suhina, orosz Nézőszám: 35800
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Erwin Koeman 

Góllövők: Hajnal Tamás /7 , Gera Zoltán /80 , Juhász Roland /94

Cserék: Hajnal Tamás  -> Gera Zoltán  /45 , Schembri -> Scerri /45 , Dzsudzsák Balázs  -> Vadócz Krisztián  /79 , Briffa -> Penech /85 , Halmosi Péter  -> Tóth Balázs  /89 , Bogdanovic -> Barbara /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A kapitányt sokan támadják, sokan magasztalják... ugyanazért. Nem veszi figyelembe senki véleményét (a közvéleményét különösen nem), csak a saját elképzeléseit hajlandó megvalósítani. Ennek eredménye a fura csapat-összeállítás (bár ilyet is láttunk már, mármint fura összeállítást), vagy például Gera mellőzése.

Öt mérkőzésből tíz pont. Ez most a második helyre elég a csoportban. Az első Dánia (négy mérkőzés, tíz pont). A harmadik helyen a portugálok, akik öt mérkőzésen csupán hat pontot produkáltak. Negyedik Svédország négy mérkőzésen megszerzett hat pontjukkal és ugyancsak hat ponttal ötödik Albánia (hat mérkőzés). Az utolsó helyen Málta, akik hat találkozón egyetlen pontot szereztek. Most éppen velük nézünk majd szembe, akik a fentiek ellenére sem lebecsülendő ellenfelek.

A közönség számát jelentősen növelte és hozzájárult a teltházhoz, hogy tízezer gyermek labdarúgó ingyen nézhette meg a mérkőzést az MGYLSZ (Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség) szervezésében, a Gyermekszektor Program keretében.

A kezdő sípszó előtt egy perces csenddel emlékeztek meg az Elefántcsontpart-Malawi válogatott találkozó előtti tumultusban életét vesztett és megsérült emberekről (akkori hírek szerint 19 halott és 132 sebesült).

A találkozó első szögletig jutó támadását a máltaiak vezették, de gólt mégis mi szereztünk. Halmosival a tizenhatos vonala előtt néhány méterrel szabálytalankodtak. A megítélt szabadrúgást Hajnal ügyesen és erősen nyeste be a jobb felsőbe. (1-0)

A gyors gól szigorúbb, fegyelmezettebb védekezésre ösztönözte a vendégeket. Ennek eredményeként, bár folyamatosan támadunk és egyértelmű mezőnyfölényben játszunk, csak nagy ritkán sikerül a védelem mögé kerülni, akkor pedig veszélytelenek vagyunk. Az első félóra végéig Habernek egyszer kellett védenie, egyszer pedig kellett volna, de nem tette (a gólnál...). Lassan a vendég csapat is feladott a zárt védekezéséből és ki-kitámadt. Kiegyenlítetté vált a játék. Öt perccel a félidő vége előtt Dzsudzsák tette ki a labdát a bal oldalra, a meglóduló Bodor elé, aki remekül látta meg középen Husztit és beívelt. A passzra a máltai kapus kimozdult és bár éppen csak elérte, de mégis el tudta tolni játékosunk elől. A következő percben Dzsudzsák már egyedül rohamozta meg a kaput. Néhány csel után tizennégy méterről lőtt kapura és a labdája szinte súrolta a bal felsőt. Az utolsó pillanatig támadtunk, de az eredmény nem változott.

A második félidőben meglepően aktívan kezdett a vendég csapat. Hét perccel a kezdés után pedig már komoly helyzetük is volt. Muscat tört kapura, becsapta Juhászt és Dzsudzsákot, majd hét méterről laposan lőtt. Fülöp nagy bravúrral, lábbal tudott csak hárítani. Egy perc múlva már a máltai kapu forgott veszélyben. A frissen becserélt Gera kapott labdát és tíz méteres fejesének szögletre tolásához Habernek is nagy bravúrra volt szüksége. Ezután megint Fülöp következett, most a jobb alsó sarokba tartó lövést kellett elhárítania, ez sem volt könnyű feladat.

Az ötvennyolcadik percben Huszti végezhetett el szabadrúgást, nagyjából olyan helyzetből, mint amilyenből az első gól született. Most a felső érintve a kapu fölé szállt a labda. Meglehetősen kiegyenlített volt a játék, bár mi többet támadtunk, de gólveszély nem alakult ki. A hetvenkettedik percben Dzsudzsák a félpályáról indult, alaposan meghúzta a jobb oldalon és végül tizennégy méterről lőtt. A labda csak kicsivel ment fölé. A támadást Torghelle is követte, aki jobb helyzetben lett volna, ha labdát kap... Öt perc elteltével Bodor emelt középre. Gerának egy ütemnyit hosszú volt a beadás, de Halmosi éppen jókor érkezett. Lövése alig szállt a kapu fölé. Közben azért a máltai csapat is vezetett akciókat és ha komoly veszélyt nem is jelentettek, de az egyenlítéshez egy apró gól is elég.

Már csak tíz perc maradt amikor Huszti beadásáért Gera ugrott legmagasabbra és egészen közelről lefejelte a labdát a földre, ami onnan a háló felső részébe csapódott. (2-0)

Ettől a góltól a vendégcsapat hitét vesztette, a mieink pedig visszanyerték a sajátjukat. Közvetlenül a gól után Bodnár fejelt kicsivel a kapu mellé. A nyolcvannegyedik percben Torghelle kevéssel a tizenhatoson belülről célzott és a labda éppen csak elkerülte a jobb alsót. Három perc múlva az utolsó máltai helyzet is kimaradt. Bogdanovic kiszorított helyzetből próbálta bevenni a kaput és lövése éppen csak fölé ment. Még ugyanebben a percben Habernek kellett nagyot vetődve hárítania Torghelle öt méterről leadott lövését, amellyel a Gerától kapott labdát akarta a hálóba juttatni. Már a hosszabbítás percei futottak, amikor Huszti bal oldalról emelt középre egy szabadrúgást. A legjobban Juhász ugrott fel és fejéről a bal alsóba repült a labda. (3-0)

Ismét sikerült megszerezni három pontot. Így most őszig biztosan a csoport második helyén maradunk. Szép eredmény, de azt sem szabad elfeledni, hogy a nehéz ellenfelek még többnyire hátra vannak. Esélyünk viszont kétségtelenül van! Jelenlegi állás: Dánia öt mérkőzés/tizenhárom pont, Magyarország hat/tizenhárom, Portugália öt/hat, Svédország négy/hat, Albánia hét/ hat, Málta hét/egy. 
 
Előzmények
Válassz a listából