Előző 832. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  3:3  
(1:1)
Montenegró

Időpont: 2008.08.20. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Havrilla, szlovén Nézőszám: 1500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Erwin Koeman 

Góllövők: Priskin Tamás /29 , Jovetic/45 , Vukcevic/51 , Hajnal Tamás /55 , Jovetic/68 , Hajnal Tamás /88

Cserék: Tóth Balázs  -> Vass Ádám  /45 , Juhász Roland  -> Tímár Krisztián  /61 , Vukcevic -> Burjanovic /66 , Huszti Szabolcs  -> Halmosi Péter  /68 , Priskin Tamás  -> Rudolf Gergely  /68 , Vucinic -> Balovic /74 , Szélesi Zoltán   -> Bodnár László  /80 , Lőw Zsolt  -> Bodor Boldizsár  /80 , Verotic -> Jeknic /84 , Bozovic -> Bogavac /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Augusztus 20-a ünnepnap. Remélhetőleg ezen nem ront a magyar válogatott szereplése. Ez a találkozó már az utolsó felkészülési mérkőzés a világbajnoki selejtezők előtt. Csapatunkban Gera nem lép pályára sérülés miatt.

A találkozó biztatóan kezdődött. Már az első támadásunk egy tizennyolc méteres veszélyes lövéssel kezdődött. Dzsudzsák bombáját a vendégek kapusa szögletre ütötte.

Azután mintha valamilyen másik találkozóra kerültünk volna hirtelen. Tíz percen keresztül szinte semmi nem történt. Pontosabban mégis... a montenegrói válogatott fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. Ekkor kerültek először gólhelyzetbe Bozovic révén, aki közelről átemelt a kapusunkon, de szerencsére a kapunkon is. Ezután többnyire a mezőnyben folyt a játék. A támadóink nem értik meg egymást, pedig a montenegrói védelem nem nyújt magabiztos képet, szerencsére a vendégek támadói sem teszik komolyabban próbára a védelmünket. Még az első félóra vége előtt mégis sikerült megszereznünk a vezetést. Huszti emelt be, a labdát Priskin Tóth Balázsnak passzolta tovább, aki kicsit megkavarta a védelmet, majd vissza passzolt Priskin elé, aki tizenöt méterről a jobb alsó sarokba gurított. (1-0)

A gól utáni percekben, mint a mérkőzésen már korábban többször is, Huszti volt a legaktívabb. Kétszer is kapura lőtt, de az első a védőkről vágódott le, a második mellé ment. Néhány perccel később pedig a Hajnaltól kapott labdát próbálta meg átemelni a kapus felett.

A félidő utolsó másodperceiben büntetőhöz jutottak a vendégek. Vucinic Vanczákkal volt test-test elleni küzdelemben és a földre került. A bíró szabálytalannak ítélte az esetet. Jovetic lövésébe Babos bele ért, de hárítani nem tudott. (1-1)

A második félidő elején nagyon a kapunkhoz szorítottak bennünket a montenegrói támadások. A védelmünk erősen zavarba hozhatónak mutatkozott és hat perccel a kezdés után ennek eredménye is lett. Egy középre adott labdát Jovetic küldött kapura. A lövést Babos kiütötte, de az érkező Vukcevic a jobb alsó sarokba lőtt. Védelmünk csak asszisztált. (1-2)

Egyértelmű fölényben játszottak a vendégek, négy perc múlva mégis kiegyenlítettünk. A montenegrói védelem engedte, hogy Hajnal tíz méterről zavartalanul célba vegye a kapujukat és nem is hibázta el a jobb alsót. (2-2)

Ezután majd negyedórán keresztül szinte semmi nem történt. Ekkor a vendégek alaposan kijátszották a védelmünket. Vucinic néhány csellel besétált a tizenhatosunkra. Védőink későn ébredtek, akkor pedig mindegyikük a játékosra rohant, aki kitette a labdát Joveticnek. A csatár szabadon törhetett be a büntetőterületünkre, ahol csak Babossal kellett szembenéznie. Végül az ötös sarkáról kapusunk keze mellett pontosan lőtt a hálóba. (2-3)

Negyedórával a vége előtt Jovetic teljesen üresen maradt és közel húsz méteres lövést eresztett meg. A labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A montenegrói csapat támadgatott, mi még azt sem. Néhány perccel a vége előtt Halmosi mégis a próbálkozás mellett döntött. Kiugrott és a kivetődő Poleksicen átesett. A játékvezető büntetőt ítélt, amit Hajnal pontosan lőtt a felső sarokba. (3-3)

A gólok látványossá teszik a mérkőzéseket. Most láthattak hatot is a nézők, de a második félidőben mégis felhangzott a fütty is. Bizony meglehetősen gyenge színvonalú találkozó volt. Van még nagyon sok tennivaló, hogy csapatról beszélhessünk. A góljainkat védelmi hibák előzték meg. Azokat is, amelyeket mi szereztünk és azokat is, amelyeket mi rúgtunk.

A következő ellenfél Dánia, az első tétmérkőzésen, a vb-selejtezők nyitányán. Koeman azt mondta: "Meglepne, ha a világbajnoki selejtezőn a dánok jobban játszanának, mint most a montenegróiak."   
 
Előzmények
Válassz a listából