Előző 815. Barátságos mérközés Következő

Ciprus
  2:1  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2007.02.06. Helyszín: Limassol, Tsirion-stadion Térkép
Vezette: Gerasimu, ciprusi Nézőszám: 300
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Yiasoumis/19 , Okkas/73 , Priskin Tamás /88

Cserék: Morfis -> Antonis /45 , Lambros -> Louka /45 , Krisostomos -> Makridis /52 , Hrepka Ádám  -> Priskin Tamás  /58 , Jiasumis -> Aloneftis /61 , Sándor György  -> Kanta József  /63 , Karalampidis -> Nikolaou /64 , Ilia -> Krisos /70 , Huszti Szabolcs  -> Tisza Tibor  /76

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Továbbra is Várhidi Péter vezeti a válogatottat. Ha ez így marad még négy évig, akkor a nemzeti tizenegy harminc helyet előreléphet a világranglistán, de akár a legjobb harmincba is bekerülhet. Ezt maga Várhidi mondta. Persze ehhez kell az a négy év türelmi idő, amit eddig szakvezető még nem kapott meg. Igaz, Kisteleki István az MLSZ elnöke azt mondta, hogy az eredmények nem érdeklik.

Az méltányolandó és logikus is, hogy a kialakuló csapatot elsősorban a fiatalokra kell építeni. Válogatottunk jelenleg a hatvannegyedik a FIFA rangsorában, míg fiataljaink - a tizenkilencévesek - az ötödikek az UEFA rangsorában. Persze ennél az érvnél azért ne feledjük el, hogy az UEFA európai, a FIFA pedig az egész világra kiterjedő szövetség és az utóbbinak mintegy négyszer annyi tagja van.

Ez a mérkőzés a hagyományos év eleji ciprusi négyes torna keretében zajlott. A résztvevők: Magyarország, Ciprus, Bulgária, Lettország. Az első ellenfél a házigazda Ciprus csapata, akik az utóbbi időben meglehetősen jól teljesítenek (legyőzték Spanyolországot és Írországot is). Számunkra a torna kiváló lehetőség új játékosok kipróbálására, a csapatépítésre. Most is sok fiatal kapott helyet a keretben. Olyanok is, akik még a bajnoki első osztályban sem szerepeltek. A ciprusiak összeállításáról annyit érdemes megjegyezni, hogy legalább a fél csapat különbözik attól a ciprusi válogatottól, amelyik az imént említett eredményeket elérte.

A játék megkezdése után a hazai csapatnál valamivel többet volt a labda, de a kapura egyik együttes sem jelentett veszélyt. A ciprusiak mindezzel együtt is aktívabbak, harcosabbak voltak, ami az első góluknál is meglátszott. Okkasz négy magyar védő gyűrűjéből került ki győztesen és tudta tovább tolni a labdát Yiasoumisnak, aki tizenkét méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-0)

Még öt perc sem telt el és máris egyenlíthettünk volna. Sándor végezte el a szögletrúgást. Labdája Baloghoz érkezett, aki hét méterről a kapufára fejelt. A kipattanóból Csizmadia próbálkozhatott ugyanonnan, de az ő fejese kapu mellé szállt.

A félidő hátra lévő idejében semmi nem történt. A ciprusiak is, mi is rendkívül gyengén, álmosan, pontatlanul játszottunk.

A második félidő elején mintha kicsit nagyobb sebességre kapcsoltunk volna, de ez sem a helyzeteken, sem az eredményen nem látszott meg. A hazaiaknak sem kellett nagyon megerőltetni magukat, hogy semlegesítsék a próbálkozásokat.

Már az utolsó harmadába lépett a második félidő, amikor a játéktér közepéről indították újabb akciójukat a hazaiak. Szép összjáték után Okkasz már a tizenhatosunkon belül járt és tizenkettőről el is gurított Vég mellett. (2-0)

A legutolsó percekben végre feltámadtunk. Előbb (a nyolcvankettedik percben) Gera visszagurítását Tóth tizennégy méterről szúrta rá. A labda a jobb kapufát találta telibe. A lefújás előtt pedig Priskin hagyta ott a védőket a bal oldalon és a kimozduló kapus mellett, hét méterről, laposan a bal alsóba gurított. (2-1)

Következik Lettország, akik Bulgáriával szemben maradtak alul 2-0-ra. 
 
Előzmények
Válassz a listából