Előző 814. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  1:0  
(1:0)
Kanada

Időpont: 2006.11.15. Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói stadion Térkép
Vezette: Weiner, német Nézőszám: 7000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Várhidi Péter 

Góllövők: Priskin Tamás /36

Cserék: Jazic -> Braz /28 , Hutchinson -> Nakaima-Farran /45 , De Guzman -> Peters /45 , Hrepka Ádám  -> Farkas Balázs  /70 , Sándor György  -> Bodor Boldizsár  /71 , Priskin Tamás  -> Torghelle Sándor  /78 , Huszti Szabolcs  -> Rodenbücher István  /83 , Hume -> Ornoch /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Bozsik Péter beszámolóját, a válogatott eddigi munkájáról az MLSZ nem fogadta el. Ezután a szövetségi kapitány lemondott. Megbízott kapitányként Várhidi Péter, az U19-es válogatott szakvezetője látja el a válogatott körüli feladatokat. Talán nem meglepő, hogy csapatának kialakításakor elsősorban a fiatalokra számított. Olyanok is helyet kaptak a keretben - de a kezdő csapatban is (Vass) -, akik még az első osztályban sem szerepeltek.

Érdekes, hogy utolsó világversenyen szerzett gólunkat éppen Kanada ellen értük el, az 1986-os világbajnokságon. Akkor 2-0-ra nyertünk és Esterházy, valamint Détári voltak a gólszerzők. Ez utóbbi gólja volt az utolsó gól szerzője.

A sípszó után mindjárt a vendégek ragadták meg az irányítást. A hetedik percben Friend csúsztatása csak centikkel ment fölé, a tizenharmadik percben Hume húsz méteres szabadrúgását pedig Véghnek sikerült szögletre tolnia, egy perccel ezután pedig Friend fejese okozott veszélyt.

A tizenhetedik percig kellett várni az első magyar helyzetre. Bodnár iramodott meg a jobb oldalon Hrepka labdájával, majd vissza passzolta a középütt érkező társa elé, akinek nyolc méteres, jól helyezett fejesét Wagenaar éppen csak a bal kapufa mellé tudta tolni.

Ezután kiegyenlített és kissé unalmas lett a játék. A harminchatodik percben szabadrúgáshoz jutottunk. Sándor a bal oldalról ívelte középre a labdát. Priskin remekül érkezett és a kapust megelőzve, négy méterről fejelt a léc alá. (1-0)

A második félidőben továbbra is igyekeztünk akciókat vezetni. Ez sikerült is, de veszélyt nem okoztak a támadások. Annál inkább a vendégek rohamai. Alig több, mint tíz perccel a kezdő sípszó után Peters egyedül tört kapura és bizony már csak a lövés hiányzott, amikor Vass a legjobb pillanatban közbe avatkozott és szerelte, így bedobással folytatódott a találkozó. A következő pillanatban Radzinski kapott középen labdát és tíz méterről sikerült mellé lőnie.

A félidő közepén Végh kezéből csúszott ki Hume huszonöt méterről kapura emelt szabadrúgása. Egy perc múlva Hrepka labdáját Sándor 20 méterről lőtte kapu mellé. Nyolc perccel a vége előtt még volt egy lehetőségünk. Huszti szabadrúgásból emelte középre a labdát Torghelléhez, akinek a fejese hat méterről, a kapu mellé ment.

A játék most sem volt rosszabb, mint amikor a már "bejáratott" válogatottak játszanak – igaz, jobb sem... Talán mégis jobb lenne ezekre a fiatalokra alapozva néhány év alatt kialakítani a biztos nemzeti tizenegyet.
 
 
Előzmények
Válassz a listából