Előző 812. Európa bajnoki selejtező Következő

Magyarország
  0:1  
(0:1)
Törökország

Időpont: 2006.10.07. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Hamer, luxemburgi Nézőszám: 7500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bozsik Péter 

Góllövők: Tuncay/39

Cserék: Halmosi Péter  -> Kabát Péter  /45 , Gökdeniz -> Hüseyn /64 , Fehér Csaba  -> Komlósi Ádám  /76 , Torghelle Sándor  -> Szabics Imre  /83 , Arda -> Topuz 90 /90 , Tuncay -> Can /92

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A harmadik selejtező mérkőzés. Az első sima vereség itthon Norvégia ellen, a második szép győzelem Bosznia-Hercegovinában. Vajon most mi jön?

Törökország fiatal csapattal vágott neki a selejtezőknek. Nem lesz könnyű ellenfél, azt biztosan lehetett tudni. Talán a legjobb képességű a játékosállományuk a csoportban. A válogatott a FIFA ranglistáján a huszonnyolcadik - mi egy hellyel előrébb soroltattunk, az ötvenkilencedik helyre.

A stadionba meglehetősen kevés magyar szurkoló látogatott ki, köszönhető volt ez annak az MLSZ döntésnek is, hogy a legolcsóbb jegyek 5000 Ft-ba kerültek. Ráadásul a nézők mintegy ötöde török, akik meg is határozták a stadion hangulatát.

Bár mi kezdtük a játékot, az első negyedórában egyértelműen a törökök határozták meg a játék képét. Több helyzetet is kidolgoztak, de a gólig szerencsére nem sikerült eljutniuk. Első helyzetünkre a tizenhatodik percig kellett várni. Torgelle iramodott meg a baloldalon, átfordított Gerának, aki helyzetbe hozta magát, de mégis visszagurított, az érkező Dárdai elé, aki tizenöt méterről tisztán lőhetett. A labda méterekkel a kapu fölött hagyta el a játékteret. A következőkben mi voltunk a kezdeményezőbbek, de akcióink erőtlenek voltak. Már alig több, mint öt perc volt vissza a félidőből, amikor a bal oldalról szállt a kapunk elé a labda. Az érkező Servet tovább tudta csúsztatni és a becsúszó Tuncay öt méterre a kaputól még éppen bele tudta tenni a lábát. A labda felpattant és Király fölött a hálóba repült. (0-1)

Egy perccel a gól után Arda a bal oldalon húzta meg. Tizenkettőről leadott lövését Király lábbal, nagy bravúrral tudta csak hárítani.

A második félidőben kezdeményezőbben, támadóban játszott a válogatottunk. Az első komolyabb lehetőség mégis a vendégek előtt adódott. Király csak kiöklözni tudott egy veszélyes beadást. A labdára Sabir csapott le, de tizenöt méteres kapáslövése a kapu fölé szállt. Tíz perccel a kezdés után Gera szabadrúgásból, húsz méterről csavarta kapura a labdát. A játékszer a bal felsőt vette célba, de a török kapus még éppen a lécre tudta tolni. Ezután is támadásban maradtunk, de betalálnunk nem sikerült. A török csapat kevesebbet támadott, de azért helyzeteik nekik is voltak a kontra támadásokból. A legnagyobb talán a hosszabbításban. Az alapvonalról Hüseyin beadott középre, Tuncay szerezte meg a labdát és tizenhárom méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

Egyik csapat sem remekelt, de ez a törökök esetében érthetőbb. Ennyi éppen elég volt nekik az idegenbeli győzelemhez.

Csoportunkban három mérkőzés után az ötödik helyen állunk, három ponttal. Törökország és Görögország két mérkőzés után hat ponttal a második és a harmadik. Norvégia vezeti a csoportot három találkozón megszerzett hat pontjával. A negyedik helyen Bosznia-Hercegovina áll, bár ők négy mérkőzésen szerezték meg négy pontjukat. Mögöttünk Moldova és Málta három illetve két mérkőzésből egy, illetve nulla ponttal. 
 
Előzmények
Válassz a listából