Előző 811. Európa bajnoki selejtező Következő

Bosznia és Hercegovina
  1:3  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 2006.09.06. Helyszín: Zenica, Bilino Polje Stadion Térkép
Vezette: Kapitanis, ciprus Nézőszám: 24000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bozsik Péter 

Góllövők: Huszti Szabolcs /36 , Gera Zoltán /48 , Dárdai Pál /50 , Misismovic/63

Cserék: Music -> Muslimovic /45 , Bartolovic -> Trivunovic /64 , Lőw Zsolt  -> Juhász Roland  /65 , Hrgovic -> Beslija /73 , Fehér Csaba  -> Kiss Zoltán  /83 , Torghelle Sándor  -> Kabát Péter  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A bosnyák csapatot hozzánk képest meglehetősen jól, mintegy negyven hellyel előrébb jegyzik a világranglistán. Az első találkozón Máltát győzték le 5-2-re, míg mi a norvég csapattól szenvedtünk 4-1-es vereséget.

Nagy kérdés volt, hogy a hazai megalázó vereség után mennyire tud "talpra állni" válogatottunk. Érdekesség volt, hogy a kapitány a csapatban hagyta a meglehetősen nagyot hibázó játékosokat.

Nem éppen biztató kezdés volt, hogy a kezdőrúgás után, amit természetesen mi végezhettünk el, három másodperccel már a hazai csapatnál volt a labda. A továbbiakban is többet birtokolták a "bogyót", de inkább mi támadtunk. A tizennyolcadik percben pedig már igazán nagy helyzetünk is volt. Torghelle cselezte be magát a tizenhatosra és már az ötösnél járt, amikor fel sem nézve, lövés helyet inkább középre adott, ahol nem volt és ahova nem érkezett senki. Öt perc múlva már igazi lövéstől volt hangos a stadion. Huszti a Dárdaitól kapott labdát huszonöt méterről küldte kapura és a játékszer a kapu bal felső sarkán csattant. A harmincötödik percben a hazai tizenhatoson belül Spahic és Huszti ugrott fel fejelni. A játékvezető úgy látta, hogy a játékosunkat szabálytalanul igyekeztek távol tartani a labdától és ezért büntetőt ítélt, amit a sértett maga lőtt a kapu bal oldalába. (0-1)

A tizenegyesnél Spahic kapott egy sárga lapot. Néhány perc múlva - még az eset hatása alatt - valami megjegyzést tett a bírónak, aki ezért újabb sárga lapot mutatott fel. Így emberelőnyben folytathattuk a találkozót. Ezután néhány percig állt a játék, mert a hazai csapat játékosai nehezen tudták megemészteni a történteket.

A második félidőben igazán jól kezdtünk. Alig három perccel a kezdő sípszó után Tóth Balázs csavarta a bosnyák kapu elé első szögletünket bal oldalról. A labda ugyan nem találta egészen jó helyzetben Gerát, de a csatár melléről mégis a kapuba pattant. (0-2)

Két perc múlva pedig védelmi hibából született gól. Ezúttal nem a magyar védelem hibázott, mint az előző norvégok elleni találkozón többször is, hanem Papacnak nem sikerült eltalálnia a labdát, amire Dárdai lecsapott és megszerezte. Betört a tizenhatoson belülre, majd a kimozduló kapust becsapva a kapu közepébe gurított. (0-3)

Már nem erőltettük a támadásokat, inkább kontrákból próbálkoztunk. Öt perccel a harmadik gól után Huszti balról emelt középre, Gera meglehetősen kitekert pozícióban érte el a labdát, ami a kapu fölé szállt. Néhány perc múlva Torghelle futott fel az ötösig és kiszorított helyzetből próbálkozott, de Hasagic védett. Az egyik hazai támadásnál a tizenhatoson belüli kavarodásban Molnár kézzel ért a labdához. A megítélt büntetőt Misismovic értékesítette. (1-3)

A mérkőzés hajrájában még növelhettük volna az előnyt. Huszti balról passzolt Torghelléhez, aki a kapu torkából rúgta a labdát a felső lécre.

Lényegesen jobb játék és megőrzött remények... 
 
Előzmények
Válassz a listából