Előző 807. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  2:0  
(0:0)
Új-Zéland

Időpont: 2006.05.24. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Hrinák, szlovák Nézőszám: 6000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bozsik Péter 

Góllövők: Huszti Szabolcs /48 , Szabics Imre /80

Cserék: Hickey -> Smith /34 , Brown -> De Gregorio /60 , Killen -> Brockie /69 , Tóth Balázs  -> Polonkai Attila  /75 , Pető Zoltán  -> Vanczák Vilmos  /79 , Szabics Imre  -> Rajczi Péter  /82 , Wilson -> Bunce /85 , Huszti Szabolcs  -> Torghelle Sándor  /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az első találkozó, amelyre már az új szövetségi kapitány, Bozsik Péter irányítása mellett futnak ki válogatottjaink. A kapitány segítője Détári Lajos, akinek a neve meglehetősen ismerősen csenghet mindenki számára. A kapitánynak meg kell találnia azokat a játékosokat, akik majd sikeresen vívják meg az Európa-bajnoki selejtezők küzdelmeit. Szerződése is a sorozat végéig szól.

Az ellenfélről meglehetősen keveset lehetett tudni, de a FIFA ranglistán elfoglalt 118. helyük mutatja, hogy gyengébb játékerőt képviselnek, mint mi. Nemzeti tizenegyünk jelenleg a ranglista 76. helyén áll.

Az első tíz percben bizony ránk ijesztettek a vendégek. Előbb Bertos rázta le védőit és tizenöt méterről kapura küldte a labdát. A hosszúba tartó lövést Király csak bravúrral tudta hárítani. Néhány perc múlva Bouckenooghe rúgta el a játékszert keresztben a kapu előtt, ami eljutott a bal oldalon érkező Bertosig, aki azonnal kapura lőtt. A labda kiperdült Király kezéből, de szerencsére Sebők szögletre mentett. Ezután végre az új-zélandi kapusnak is adtunk védeni valót. Szabics, tizenhatoson belülről, éles szögből leadott lövését szögletre ütötte Moss. A szögletet Huszti végezte el, beívelését kifejelték a védők. A labdát Tóth Balázs megszerezte és tizenhét méterről kapura küldte. A kapus most is a helyén volt. Még egyszer járt a labda az új-zélandi kapu közelében, amikor Szabics adta a labdát Gerának, aki néhány csel után tizenöt méterről éppen csak a rövid felső fölé lőtt.

Csapatunk némi fölényben játszott a keményen, mondhatni durván védekező vendégek ellen, de a lelátóról felhangzó "Ébresztő!" teljesen jogos volt.

A második félidő igazán jól kezdődött. Szabics a vendégek térfelén megszerezte a labdát. Középről szöktette a jobb oldalt megiramodó Husztit, aki hét méterről, a kilépő Moss felett a hálóba pörgetett. (1-0)

Öt perc elteltével majdnem sikerült az egyenlítés az új-zélandi csapatnak. Brown becsúszó szerelése, amivel Dárdait szerelte a térfelünkön, egyúttal jó átadás volt Bertos számára, aki senkitől sem zavarva vezethette a labdát a kapunk felé. Tizennégy méterről lőtt, de Király beleért a labdába és a kapu mellé tolta. Most végre lendületesen játszottunk és több helyzetet is kialakítottunk.
Tizenöt perccel a kezdősípszó után Fehér jobbról továbbított Szabics felé, aki néhány centiméterrel lemaradt a labdáról és a biztos találatról. Néhány perc múlva Tóth Balázs kétszer is próbálkozott, de lövése mind a kétszer elakadt a kapusban. Egyre nagyobb fölényben játszottunk. A hetvenhatodik percben az egyik támadásunkat csak szabálytalanul tudták megállítani. Lőwöt buktatta Wilson és mivel az eset a büntetőterületen belül volt, így a játékvezető tizenegyest ítélt. A labdának Sebők futott neki és elegánsnak szánt, jobb sarokba tartó, gyenge lövését Moss az alapvonalon túlra ütötte.
Egy perc múlva Lőw adott középre. Labdájáért Huszti és Sebők is indultak. Végül Huszti küldte kapura, de ütemet vesztett lövésébe belevetődtek a védők. A kipattanót tizenöt méterről Dárdai ollózta kapura, illetve kicsit kapu fölé.

Már csak tíz perc volt hátra, amikor Gera a tizenhatosra befutó Fehérhez továbbított, aki megugrott és magára vonta a védőket, majd kitette az érkező Szabicsnak, aki tíz méterről könnyedén lőtt a kapu közepébe. (2-0)

A kapitány értékelésében elmondta, hogy az első félidőben bénítólag hatott a túlzottan nagy bizonyítási vágy mind az új, mind a visszakerült játékosok esetében. 
 
Előzmények
Válassz a listából