Előző 808. Barátságos mérközés Következő

Anglia
  1:3  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2006.05.30. Helyszín: Manchester, Old Trafford Térkép
Vezette: Fink, holland Nézőszám: 56323
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bozsik Péter 

Góllövők: Gerrard/47 , Terry/50 , Dárdai Pál /55 , Crouch/84

Cserék: Komlósi Ádám  -> Vanczák Vilmos  /9 , G. Neville -> Hargreaves /45 , Tóth Balázs  -> Torghelle Sándor  /62 , Gerrard -> Crouch /65 , Owen -> Walcott /65 , Szabics Imre  -> Polonkai Attila  /73 , Terry -> Campbell /76 , Molnár Balázs  -> Vadócz Krisztián  /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Egy friss szövetségi kapitány nem éppen Anglia ellen szeretne játszani az első mérkőzésein. Ekkor még a csapat kialakítása, összerakása a feladat és ehhez nem a legjobb partner a világbajnoki cím elnyerésére (joggal) készülő ellenfél. Bozsik Péter mégsem tehetett mást. A találkozót már korábban lekötötték, így játszani kellett. Egy héttel korábban Új-Zéland ellen vezényelte először a válogatottat és most Angliába utaztak. Az angolok hívták meg nemzeti tizenegyünket. Eredetileg az új Wembley-stadion első találkozója lett volna ez a mérkőzés, de a munkálatok csúszása miatt, Manchesterben léptek pályára a csapatok.

Bár mi kezdtük a találkozót, már a huszadik másodpercben angol helyzetet láthattak a nézők. Halmosinak kellett Beckham elől mentenie, majd a szöglet után Terry kapura fejelt labdája kerülte el éppen csak a kaput.
Az első húsz percben nagy volt a hazai nyomás, a mieink igyekeztek megtörni a támadások lendületét és lassítani az iramot. A védelem most meglehetősen jól dolgozott.

Eljött az idő, amikor támadásokat is vezettünk. Előbb Fehér iramodott meg és átadásából Szabics próbálkozott húsz méterről. Két perc múlva Tóth Balázs végezte el az első szögletünket. A beívelt labdát kivágták a védők, de Huszti megszerezte és húsz méteres lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot.

Ezek után ismét az angolok támadtak többet, de valódi veszély nem fenyegette a kapunkat. A játékrész legutolsó perceiben azonban nagyon rákapcsoltak a vendéglátók. Beckham jobboldali beadását Owen közvetlen közelről fejelte kapura, de Király hihetetlen bravúrral hárított. A kipattanó labda továbbra is a tizenhatosunkon belül maradt, az érte folytatott küzdelemben Fehér elcsúszott. Ezt látva a mellette lévő, a labdát éppen birtokló Gerrard feldobta magát. A játékvezető tizenegyest ítélt. Lampard a jobb alsóba helyezett, de Király résen volt és oldalra ütötte a labdát, amit Cole fejjel ismét kapura küldött, de a felső lécet találta el.

A félidő zárásaként ismét Beckham adott be. A labdát Cole fejelte a jobb kapufára, ami onnan vissza pattant a játéktérre. a felszabadítani igyekvő Éger teljes erőből találta telibe a a felső lécet. Szerencsére a labda most sem a kapunkba pattant.

A második félidő elején folytatódott az angolok nyomása. Nem sok kellett, csak két Beckham szabadrúgás és máris két gól volt az előnyük. Először a jobb oldalról, mintegy negyvenkét méterről ívelt a kapunk elé. Gerrard bújt elő Molnár mellől és tíz méterről fejelt a jobb alsóba. (1-0)
A második szabadrúgás balról csavarodott a kapunk elé. Ezúttal Terry előzött meg mindenkit és a rosszul kimozduló Király mellett, öt méterről fejelt a hálóba. (2-0)

Öt perc múlva mi is megtaláltuk az utat az angol hálóig. Tóth Balázs indította Dárdait, aki nem sokat gondolkodott, hanem huszonöt méterről hatalmas erővel küldte meg a játékszert. Robinsonnak mozdulni sem nagyon volt ideje, a labda máris a bal felső sarokban landolt. (2-1)

A gól további támadásokra sarkallta csapatunkat. Voltak támadások és védenivalót is adtunk a hazai kapusnak. Természetesen a mi védelmünknek is akadt dolga. Kiegyenlített játékot produkált a két, fáradni látszó csapat.

Öt perccel a vége előtt Cole iramodott meg a baloldalon. Cselsorozatot mutatott be és átjutott három magyar védőn is, majd a tizenhatosnál árván álldogáló Crouchoz passzolt, aki zavartalanul célozhatta meg a jobb alsó sarkot. (3-1)

A vereség, az vereség, de a játék már helyenként kifejezetten jó volt. Igaz, nem lehet tudni, hogy mennyit adtak ki magukból a hazaiak, hiszen elég volt nekik néhány perc a győzelemhez. 
 
Előzmények
Válassz a listából