Előző 806. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  3:0  
(2:0)
Antigua és Barbuda

Időpont: 2005.12.18. Helyszín: Miami, FIU University Park Soccer Field Térkép
Vezette: Scollers, amerikai Nézőszám: 200
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Vadócz Krisztián /10 , Feczesin Róbert /32 , Ferenczi István /80

Cserék: Andrew -> Julian /38 , Vermes Krisztián  -> Regedei Csaba  /39 , Rajczi Péter  -> Bori Gábor  /46 , Martin -> Harris /54 , Sitku Illés  -> Ferenczi István  /56 , Simon -> Bleau /63 , Priskin Tamás  -> Majoros Árpád  /66 , Byers -> Thomas /66 , Pereira -> James /71 , Feczesin Róbert  -> Kapcsos Vince  /80 , Anthony -> Nathaniel /82 , Rabóczki Balázs  -> Vlaszák Géza  /85 , Vanczák Vilmos  -> Takács Zoltán  /87 , Koller Ákos  -> Balog Zoltán  /87

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Amerikai túra. A szövetségi kapitány szerint ez remek alkalom lesz, hogy új játékosokat próbáljon ki és kiderüljön kik alkalmasak komoly feladatokra is. Már nagyon sokszor hallott érvek...
Kiutazás előtt sokakban felmerül, hogy valóban szükség van-e egy ilyen, nem kis pénzbe kerülő túrára a felkészüléshez. Akkor még úgy lehetett tudni, hogy Mexikó és Haiti ellen lép pályára a válogatott. Közben azonban a második ellenfél lemondta a mérkőzést és helyettük Antigua és Barbuda nemzeti csapatával kell szembe néznünk. Ez a válogatott, barátságos mérkőzésen, a nemzeti tizenegy eddigi leggyengébb képességű ellenfele. A világranglistán a 155. helyen állnak, az utolsó előtti helyen. Matthaus korábban azt hangoztatta, hogy erős ellenfelekre van szükség...

Mindenesetre történelmi volt a találkozó, hiszen Antigua és Barbuda legjobbjaival még soha nem találkoztunk, sőt még európai csapattal sem játszottak soha. A két szigeten mintegy nyolcvanezer ember él. Közülük is csak nagyon kevesen voltak kíváncsiak a magyarokra, pedig a mérkőzés ingyenes volt. Talán 150-200-an ücsörögtek az egyetemi sportpálya lelátóján, ami így is nagyjából félig megtelt, főként magyarokkal.

A találkozóról sok mindent nem lehet elmondani. Pályára lépett tizenkilenc játékosunk és az ellenfélnél is tizenheten.

Az első gólt Vadócz tíz méterről vágta a kapuba, miután egyedül vitte fel a labdát. (0-1)

A tizenhetedik percben Christian fejesénél Rabóczkinak kellett mentenie. Feczesin, Tőzsér beadását fejelte a hazai kapuba a tizenegyes pont magasságából. (0-2)

A találkozó végéhez közeledve Vadócz fejelt kapufára, majd Tőzsér szabadrúgását Ferenczi csúsztatta a hálóba, de egyik sem lett gól, mert utóbbit a játékvezető les címén érvénytelenítette.

Tíz perccel a vége előtt azután megszületett a végeredmény. Ferenczi vágta a kapuba a Regedeitől kapott labdát. (0-3)

Talán más értékelés nem is szükségeltetik, mint a hazaiak kapitányának megjegyzése, hogy elégedett, mert 0-5-ös vereségre számított és azt már jó eredménynek tartotta volna.

Itthon tovább tartott a bizonytalanság, hogy a német szakember marad-e posztján. 2005-ben tizenhárom mérkőzésre vezette a válogatottat, három győzelmet (Izland, Málta, Antigua) és ugyanannyi döntetlent (Szaud-Arábia, Bulgária, Horvátország) értünk el. A kapitány azt ígérte, ha marad végleges (26-28 fős) keretet hirdet és "már nem a mennyiségre, hanem a minőségre kerül a hangsúly". 
 
Előzmények
Válassz a listából