Előző 801. Világbajnoki selejtező Következő

Magyarország
  0:1  
(0:0)
Svédország

Időpont: 2005.09.07. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Farina, olasz Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Ibrahimovic/91

Cserék: Juhász Roland  -> Gyepes Gábor  /45 , Wilhelmsson -> Jonsson /82 , Böőr Zoltán  -> Halmosi Péter  /87 , Hajnal Tamás  -> Kerekes Zsombor  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Csoportbeli ellenfeleink eredményeit figyelembe véve most méginkább nyernünk kell a továbbjutáshoz, mint eddig. A svédeket doppingolhatja, hogy akár csoportelsők is lehetnek, hiszen Horvátország döntetlent játszott Máltával, így utolérhetővé vált.

A vendég csapat kezdett jobban, legalábbis támadóbban. Több akciót is vezettek és lövésekkel is próbálkoztak, de Király jól látta el feladatát és a kapunk érintetlen maradt.

Negyed óra kellett az első igazi helyzetünkhöz. Böőr, Hajnal majd Gera volt a labda útja. Gera kitette a jobboldalt száguldó Bodnár elé, aki jól vette észre a középütt nagy iramban érkező Husztit és jól is passzolta át a labdát. Játékosunk nem sokat gondolkodott, tizenöt méterről kapura tűzte és bizony Isakson nagy bravúrjára volt szükség, hogy a svédek elkerüljék a gólt.

A félidő következő részében kicsit "leült" a játék. Bár voltak támadások mind a két oldalon és kapura lövések is, de mégis hiányzott a lendület. Valószínűleg a sok játékvezetői sípszó nagyban hozzájárult, hogy széttöredezett a játék, darabossá váltak az akciók. Biztató volt, hogy ekkor sem játszottunk alárendelt szerepet. A félidő végén, illetve a hosszabbításban pedig kifejezetten mi voltunk a jobbak. Hajnal, Bodnár és Gera próbálkozásai is góllal kecsegetettek, de az eredmény végül gól nélküli döntetlen maradt.

A második félidő többnyire az első közepéhez hasonlított. Az elején talán inkább a svédek voltak veszélyesebbek, míg később kiegyenlítetté vált a játék. Most is folyamatosak voltak az akciók, mind a két oldalon, de mintha az igazi lendület hiányzott volna belőlük. Nekünk volt fontosabb a győzelem, hiszen az a továbbjutás esélyének megtartását jelenthette. A svédek ha nem győznek, legfeljebb az első hely esélyét veszíthetik el, de a továbbjutásukat ez nem fenyegeti. Voltak lövések, gólhelyzetek, tisztázások, nagy védések,
de gól nyolcvankilenc percen át nem esett.

...de eljött a kilencvenedik perc. Ibrahimovic a jobb oldalon jött előre. Kapott egy jó labdát, a tizenhatosunk mellett Gyepes játszotta magát tisztára, majd mintegy nyolc méterről, külsővel a kapu bal felső sarkába bombázott. Király tehetetlen volt. (0-1)

Ezzel a találattal vége is volt a találkozónak és a magyar világbajnoki álmoknak is. 1986 óta most sem sikerült kijutni...

A mérkőzésen vereséget ugyan nem érdemelt a csapat, de győzelmet sem.  A svédeknek ugyan egyenrangú ellenfelei voltunk, de az is látható volt, hogy a vendégek meglehetősen fáradtan, indiszponáltan játszottak.

Most már csak a csoport harmadik helyére tudunk beérni... ha sikerül... 
 
Előzmények
Válassz a listából